TRANSPORTSYKKEL 2017
Sted: Torshovdalen ved Nordkappgata 40
Dato: Lørdag 17. juni
Tid: Kl 14:00 til 16:00

HER ER DET: Torshovdalen er stor, og vi møtes her – midt i parkområdet. NB: Torshovparken ligger bare et par kvartaler unna, men vi er altså i Torshovdalen. Lett å forveksle!

INNAFOR SINSENKRYSSET: Torshovdalen er et 900 meter langt parkområde rett nedenfor Sinsenkrysset. Til venstre i dette bildet ser du Torshovparken, hvor vi IKKE skal møtes. Treffstedet er rett ovenfor den røde markeringen med stedsnavnet. Bakerst til venstre i bildet er Storokrysset.

Nå kan vi vel snakke om en tradisjon?

Det er allerede gått fem år siden det første Transportsykkeltreffet ble holdt på Sankthanshaugen i 2012. Siden den gang har det skjedd store ting – både med lastesykkelkulturen her i landet, og ikke minst med utvalget av lastesykler.

Tilbake i 2012 var det kun én elektrifisert lastesykkel som dukket opp, og den motoren streiket etter bare noen meter. De andre syklene som kom, viser tydelig hvor mye som har skjedd på få år: https://cargobikemag.com/piknik2012syklene/

UTSIKT: Fra Torshovdalen kan du nyte utsikten helt ned til sentrum, fjorden og Nesoddlandet. Lurer du på hvor lastesykkeltreffet er når du kommer nedenfra, kan du sikte deg inn på Marianne Heskes sju meter høye dukkehode i bronse. Treffstedet er like ovenfor skulpturen!

I dag har vi drøyt 30 ulike merker på det norske lastesykkelmarkedet, og det kan være en utfordring å skaffe seg oversikt. Ikke minst fordi de ulike modellene er såpass forskjellige, både med tanke på plass og kjøreegenskaper.

GRØNN MORO: Et glimt fra treffet i Frognerparken 11. juni i fjor. Tidligere har datoen vært i april, med tilhørende ymsevær, men nå går vi for varmt sommervær og grønt gress.

Det å prøvesykle ulike modeller side ved side gir deg aha-opplevelser som er umulig å skaffe seg via research på nettet. Det er nøkkelpoenget ved Transportsykkel 2017 – som denne sommeren skjer i Torshovdalen lørdag 17. juni mellom kl 13:00 og 16:00.

Dette er samme dag som Sykkelens Dag arrangeres over hele landet.

Årets treffsted er en flate midt i et skrånende landskap som byr på mange bakker. Det er et viktig poeng om du vil kjenne forskjellen på hvor mye krefter ulike elektriske lastesykler kan gi deg i motbakkene.

Vi møtes ved den åpne plassen midt oppe i parken, i enden av Nordkappgata. Bruker du GPS for å finne veien, kan du søke på Nordkappgata 40 – som ligger hundre meter unna møtestedet. Her er det mulighet for gateparkering om du kommer med bil. Leverandører som kommer med tilhenger har også prima muligheter for å losse sykler her.

Du kan selvsagt også reise kollektivt: 17-trikken bruker bare 12 minutter fra Jernbanetorget opp til Sinsenterrassen holdeplass. Der krysser du Trondheimsveien og kommer rett ut i parken, hundre meter unna treffstedet.

Du kan også ta busslinje 30 til Sæveruds plass på Torshovsiden, den tar 16 minutter fra Jernbanetorget. T-banens line 4 og 5 til Sinsen er også en mulighet, den holdeplassen ligger 400 meter lengre oppe på toppen av parkområdet.

Utsikt nordover mot Sinsenkrysset og den nye bebyggelsen på Grefsen Stasjon. Testbakke Numero Uno i forgrunnen.

Opplegget for Transportsykkel 2017 er som alltid enkelt:

ALLE ER VELKOMMEN: Både private og forhandlere er velkommen til å stille med sykler. De som ønsker å prøvesykle, legger igjen godkjent ID-kort hos eieren som sikkerhet.

SE, PRØVE OG LÆRE: Målet med treffet er å utveksle erfaringer, finne ut av praktiske forskjeller – og gjøre det enklere å finne ut hvilken lastesykkel som passer best for deg.

Litt om stedsvalget:

Tidligere har vi vært i Frognerparken og på Grünerløkka, der muligheten til skikkelig bakketesting har manglet.

I Torshovdalen er det mange bakker som egner seg godt til prøvesykling av elektriske lastesykler med forskjellige motorløsninger. Det er først med barn eller bagasje på lasset og en ordentlig stigning at du virkelig merker forskjellene på ulike motorer.

I kvartalene ved siden av parkområdet er det også rolige gater som egner seg til litt lengre prøveturer for de som ønsker det. Får du lyst til å ta lunsjen i parken og glemte å ta med noe hjemmefra, er det også en Joker-butikk i Nordkappgata 36.

 

 

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *