OPPDATERT 29. APRIL: På grunn av svært dårlig værvarsel, går ikke dette arrangementet helt som planlagt. Transportsykkelbutikkene kommer ikke til å ta med lastesykkel-utvalget sitt til Schous plass som tenkt, men alle er fortsatt velkommen. Se mer i Transportsykkelforumet

Det nærmer seg årets hyggeligste begivenhet for alle som liker tanken på å flytte mer av hverdagstransporten fra bil til sykkel.

Det årlige vårtreffet hvor Oslos lastesyklister møtes for å la andre oppleve moroa. Her er noen av syklene som er ventet inn:

Konseptet er såre enkelt:

Transportsykkel 2016 er et rendyrket grasrot-arrangement der Oslos lastesyklister møtes for å la andre interesserte få oppleve de mange ulike modellene.

transportsykkel2016-preview-1280319

HER SKJER DET: Plassen foran Deichmanske bibliotek på Schous plass er stedet for Transportsykkel 2016. Steinleggerne har lovet at de skal være ferdige med arbeidet i bakgrunnen når lørdagen kommer.

Det skjer altså lørdag 30. april kl 12:00 til 14:00 på Schous plass på Grünerløkka – sammen med Sykkelens dag-arrangementet til Syklistenes Landsforening.

Klikk her for å lese mer om alt det andre som skjer på Schous plass på lørdag!

transportsykkel2016-preview-1280317

HER ER VI: Freiaveggen på Thorvald Meyers gate 66 er et kjent landemerke på Grünerløkka. Transportsykkeltreffet finner du rett inn til venstre for veggmaleriet, om du kommer fra denne retningen. Sykkelens Dag kommer til å ha stands, musikk og andre innslag på området som du ser rett fram på bildet her.

På Transportsykkel 2016 kan du snakke med eierne og få høre deres tips og erfaringer med de ulike modellene. Og ikke minst: Du kan få deg en prøvetur for å kjenne at disse store syklene er enklere å bruke enn du kanskje tror.

Mange har lyst på en smart lastesykkel for å gjøre hverdagen enklere og morsommere. Men hvem av dem er den rette for deg? Longtailen med ekstra sitteplasser bak? To hjul og romslig kasse foran? Kanskje til og med en trehjuling?

danmark-1270945

DENNE? Mange elsker den danske lastesykkelen Bullitt. Magnus syklet sin fra Vålerenga og ned til danskebåten og seilte rett til København med den og familien i påsken. På lørdag kan du også prøve en slik!

På Transportsykkel 2016 kan du finne både svar og inspirasjon. Og dette er altså opplegget, i all sin enkelhet:

1. Møt opp på Schous plass kl 12:00 og parkér foran biblioteket. Vi forsøker å danne to rader der, for å gjøre det enkelt og oversiktlig for de som sykler inn og ut av plassen.

2. Vil du prøvesykle, så legg igjen godkjent ID-kort hos sykkelens eier. Det er viktig at alle føler seg trygge på denne ordningen, og det er også helt ok å ikke låne ut sykkelen.

3. Prøveturene kan for eksempel tas i Toftes gate (som har sykkelfelt) øst for plassen opp mot Sofienbergparken, eller i de tilstøtende, rolige boliggatene som Rathkes gate.

Har du en lastesykkel og ønsker å delta, må du gjerne bruke femten sekunder på å melde hva slags sykkel du tenker å komme med i dette skjemaet.

Oppføringen brukes kun til å opplyse på forhånd hvilke sykler som kan ventes.

transportsykkel2016-preview-1280325

PRØVESYKLING HER: Her ser du Schous plass fra østsiden ved Toftes gate – med torgplassen hvor syklene skal samles til høyre i bildet. Bymiljøetaten har bedt oss pent om å ikke bruke gressplenen, siden den fortsatt er i sårbart vårmodus.

Her er lista over syklene som pr i dag har blitt meldt inn av syklister som er interessert i å delta. Det kan hende at enkelte ikke får til å komme, og  det kan også hende at det kommer andre som ikke er påmeldt:

TOHJULS LASTESYKLER:
Omnium med Bafang
Urban Arrow Family
Riese & Müller Load
Workcycles Kr8
Bullitt
eBullitt
Winther Wallaroo
Bakfiets.nl
Triobike Cargo E (BionX)
Babboe City Mountain (Yamaha)
SCO Long Jon (veteran)

TREHJULS LASTESYKLER:
Livelo #1
Butchers & Bicycles Mk-1E
Babboe Curve-E
Babboe Curve Mountain (Yamaha)
Christiania Bikes

LONGTAILS/MIDTAILS:
Surly Big Dummy med Bafang
Xtracycle Edgerunner
Madsen
Workcycles Fr8
Tern Cargo Node
Riese & Müller Blue Label Transporter
Bike Friday Haul-a-Day

 

For ordens skyld: Forhandlere er like velkomne som privatpersoner her, men hele arrangementet er et enkelt non-profit-opplegg i regi av Transportsykkel.no ved Geir Anders Rybakken Ørslien. Takk til Syklistenes Landsforening i Oslo som gir oss plass sammen med Sykkelens Dag-arrangementet – som vi da blir en del av.
transportsykkel2016-preview-1280336

SNART FERDIG! Deler av den hellelagte plassen foran biblioteket får ny stein i disse dager, og alt skal komme på plass innen lørdag – ifølge arbeiderne som jobbet der denne uka.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *