I går ettermiddag åpnet Velo City på Lysaker dørene for første gang, med ett eneste merke på menyen: Dette er en rendyrket Specialized konseptbutikk, med både utvalget og kompetansen i orden.

Det er ikke ofte vi ser nye sykkelbutikker invitere til åpningsfest. Sportsbransjen er ingen søndagsskole, og krigen mellom storkjedebutikkene har skapt et pris- og volumpress som de lokale, selvstendige sykkelforhandlerne sjelden kan konkurrere med.

Deres konkurransefortrinn er dermed nærhet, ekspertise og utvalg. Det er fortsatt mange sykkelglade folk der ute som legger minst like mye vekt på rådgivning, tilpassing og servicenivå som pris.

187A6659

Alle foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Dette gjelder særlig de som kjøper en sykkel de vil ha i mange år. De som vil at sykkelen skal bli en viktig del av hverdagslivet – slik bilen er for så mange av oss. Det er her de små, spesialiserte faghandlerne ønsker å gjøre en forskjell. Som nye Velo City på Lysaker.

Her finnes både en egen dameavdeling med sykler skreddersydd for kvinnelig anatomi. Og både menn og kvinner kan få tilpasset sin nye sykkel i et eget rom for en såkalt Body Geometry Fit-prosess, der avanserte målemetoder sørger for at du sitter perfekt på sykkelen din.

Dette er en Specialized Concept Store – altså en butikk som med støtte fra Specialized Nordic fører hele utvalget fra bransjegiganten Specialized. Men den er eid og drevet av de ansatte, og der finner vi flere kjente profiler fra sykkelbransjen i hovedstaden.

187A6648

Idéen startet hos Anders Bøhn og Alex Gidas. Anders arbeidet på teknisk side i Forsvaret, Alex var produktgruppesjef for sykkel i Gresvig (som driver G-Sport og Intersport-butikkene i Norge).

Med seg på laget har de nå fått to svært erfarne mekanikere og selgere: Lorentz Tanner har i mange år vært en sentral klippe hos Sørensen Sykler på Helsfyr, mens Pedro Filipe Matos er kjent fra Bikes and Boards på Grünerløkka.

Sammen skal disse fire nå boltre seg på 450 kvadratmeter midt i Norges travleste sykkelpendlerstrøk, på lokket over E18 ved Lysaker.

Bransjeforeningen som organiserer næringslivet på Lysaker, oppgir at hele 55 000 ansatte holder til i dette området. Selv om butikken altså ligger et godt stykke unna de mest kjente handlestrøkene, er den strategisk plassert midt i Tour de Finance-løypa – med to minutters gange til togstasjonen og to og en halv kilometers sykkelavstand fra Skøyen.

187A6549

Specialized er mest kjent for sine konkurransesykler, for sine utallige gullmedaljer og lynraske atleter.

Selv kom jeg til åpningen for å se på bysyklene og tursyklene. De fant jeg rett ved inngangen, der modellene i Globe-serien ønsker kundene velkommen.

187A6558
Specialized forsøkte lenge å dyrke fram Globe som et eget undermerke for ikke å forstyrre moderskipets image bygget på fart og muskler. Nå er syklene tilbake med Specialized-logo, og dermed også selvskrevne i en Specialized Concept Store.

187A6553
Velo City hadde like godt klint til med spesialkurv for pariserloff og vin på én av syklene, og blomster i kurven på den ved siden av. Meget skuffende at de glemte Brelett-pakken på bagasjebrettet bak. Eller vent: Det er jo ikke bagasjebrett bak på akkurat disse modellene.

187A6590
Specialized Globe Daily 2 leveres kun med bærer foran, men formelig roper etter en bagasjebærer fra Velo Orange der bak.

187A6575
Uansett: Dette er lekkert gjennomført sykkeldesign, synes jeg. Det er lenge siden jeg fant så mye fin krom på en vanlig bysykkel – der til og med vaierstrømpene bidrar til å holde stilen. En bærer foran er superpraktisk, og disse syklene er laget for å håndtere litt vekt der framme uten at det gjør styringen ustø.

187A6577
En enkel tommelhendel lar deg skifte mellom de åtte girene i klassisk stil. Den er dessuten såre enkel å bruke, her trenger du ikke lure på hvilken spak som gjør hva: Dytt den framover eller bakover for å skifte til lettere eller tyngre gir. Styret krummer lett bakover, for å gi hendene dine en mer naturlig posisjon.

187A6579
Korte plastskjermer som klipses på sykkelen? Niks. Ikke her. Dette er klassisk design for en bysykkel – og sikrer at du holder deg selv og klærne rene og pene selv over søledammene.

187A6649

Specialized er ikke noe billigmerke, og legger også mye arbeid i barnesyklene sine. På Lysaker har de fått hedersplassen i hjørnet nærmest inngangen.

187A6548

For noen år siden hadde jeg ikke hatt øye for annet enn de fete terrengsyklene innerst i lokalet, med alle sine fantastiske løsninger for morsom stisykling. Nå er det de enklere transportsyklene som fascinerer meg mest. Til å begynne med trodde jeg at jeg var den eneste i lokalet med slike preferanser – der jeg sto og beundret dem mutters alene. Men det kom seg etterhvert.

187A6618
Den aller feteste transportsykkelen i butikken er denne: Specialized AWOL Deluxe er sykkelen som kan gjøre alt. Den er designet for ambisiøse eventyrer-prosjekter, men takler fint både jobbpendling, turer på butikken og Birkebeinerrittet. Skal du bare eie én sykkel resten av livet, hadde jeg gått for denne.

187A6623
Det er mange som tror at dette er et racerstyre. Virkeligheten er at denne fasongen er perfekt for turbruk. AWOL-styret er bredere enn de du finner på racersyklene, og gir deg muligheten til å variere håndposisjonen underveis. Du kan legge hendene på den flate toppen for en oppreist kjørestilling, legge dem fram på hendlene for litt mer framoverlent fraspark, eller sette dem ned i bukken for å ta i skikkelig.

187A6624
Tyske Tubus er hoffleverandør av bagasjebærere til de mest kravstore tursyklistene. AWOL har Tubus både foran og bak, og lar deg dra på tur med fire bagasjevesker. 42mm dekk er robuste nok til ulendt terreng, samtidig som de ruller fint på asfalt.

187A6629

Slanke stålrør var i mange år det enerådende materialet for sykkelrammer. I dagens vektfikserte marked er aluminium dominerende, sammen med karbon i de høyere prisklassene. Stål og titan er nå nærmest blitt eksotiske innslag i den kvalitetsbevisste delen av markedet, og leverer fortsatt solid slitestyrke og en smidig kjørefølelse. AWOL kommer med en fin stålramme, noe som gjør det enklere å reparere skader på ramma om du skulle ha uflaks ute på ekspedisjon.

187A6627
Svarte metallskjermer, lange skvettlapper og refleksvinkler med militær inspirasjon. Det er ikke rart at butikksjef Anders med sin forsvarsbakgrunn er begeistret for AWOL. Som han sier: – Denne sykkelen er forberedt på alt.

Er du ute etter den ultimate versjonen, bør du sjekke ut AWOL Transcontinental. Der får du beltedrift, innvendige gir, hydrauliske bremser, dynamonav, LED-lys og USB-kontakt ved styret for lading av telefon og GPS ute på tur. Og litt vondt i lommeboka etterpå, sannsynligvis. Grundig test her!

187A6638
Hvis du ikke har brukt slike hendler før, klarer du garantert å bremse – men vil nok lete litt etter giringen. Den fikser du ved å vippe bremsehendlene (og den lille, separete spaken inne i hendelen) sideveis. Giringen krever lite krefter, og er lett å venne seg til.

_IPP5961

Ute på Lysaker møtte jeg min venn og kollega fra magasinet Terrengsykkel, fotojournalist Kristoffer Hollingsæter Kippernes (kjernekaren til venstre). Det var pinlig. Det var nemlig han som syklet to mil på asfalt for å dekke åpningen, mens jeg – Transportsykkels mann på stedet – ankom i bil. Stygg sak! Kristoffer står fritt til å gi meg buksevann ved anledning.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *