Da Vegdirektoratet i går arrangerte fagdag om gang- og sykkelløsninger for alle sine 600 ansatte, var Transportsykkels egen longtail med på festen.

Vegdirektoratet er folkene som har ansvar for den overordnede ledelsen og styringen av Vegvesenet her i landet. Det er for eksempel de som blant annet utvikler strategiske retningsvisere som Nasjonal Sykkelstrategi.

Vi skal ikke si noe mer om det her. Vi skal kun opplyse om at Vegdirektoratet – denne gang representert ved Signe Moland (som arbeider med sykkelsaker i Vegdirektoratet) – leser Transportsykkel.no.

Åpenbart med interesse, siden hun tok kontakt med spørsmål om hvordan de kunne skaffe noen skikkelige transportsykler til fag- og aktivitetsdagen i går. De ville nemlig la sine ansatte få se og prøve litt av mangfoldet der ute.

Slik gikk det til at vår Trek Transport fikk en liten pause fra sitt daglige virke, og dro til Brynseng i Oslo for å spise kirsebær med en hel gjeng premissleverandører. Stas.

Minst like hyggelig var det å oppdage den nye turveien langs Alnaelva fra Brynseng og ned til Svartdalsparken på vei hjem. Siden jeg hadde med niåringen, tok vi bilen ned for å hente sykkelen. Etter en meget kort drøfting i finværet, lot vi bilen bli stående og syklet hjem på longtailen.

Morsommere enn Tusenfryd, var hans konklusjon etter inspirert kjøring langs kuperte stier og nybygde bruer langs elvedalen ned mot sentrum. En bortgjemt liten perle, med nok fallhøyde og svinger til å skape begeistret hoing fra passasjeren. Anbefales varmt!

(Turveien begynner helt oppe ved Smart Club på Alnabru, forøvrig, les denne supre boka til Øyvind Wold for å finne ut mer).

I løpet av høsten kommer jeg forøvrig til å legge ut en grundigere test av Trek Transport. Etter et halvt år i husholdningen, er den blitt vår klart mest brukte sykkel. Min møysommelig custombygde stas-sykkel, en Civia Hyland, har nå faktisk blitt lånt bort for ikke å støve ned. Det hadde jeg aldri trodd.

Posted by transportsykkel

2 Comments

 1. Hei. Jeg lurer på hvilket sete dere har montert på her. Vil det være mulig å sette to slike seter etter hverandre?

  Reply

  1. Hei Oddvar!

   Dette setet er et GMG Classic, du kan se det på produsentens nettside her:
   http://www.yepp.nl/uk/collection/yepp-junior/classic-junior

   Du kan sette to slike etter hverandre på en Trek Transport, men da må du kutte av de to bøyleplatene som stikker fram midt foran setet. De er lavt plassert og stikker nedi lasteplanet på Transporten, slik at det blir vient å få setet til å passe.

   Jeg brukte vinkelsliperen på dem, og skrudde av fothvilerne i samme slengen, siden de er i veien for sideveskene. Setet låses til siderørene på lasteplanet med en skinne, og sitter godt – men det er bare et par millimeters klaring i bredden. Jeg kjøpte usett via nettet og var ganske fornøyd da jeg så at det gikk med hårfin margin.

   Du kan se en detalj fra baksiden her:
   https://cargobikemag.com/wp-content/uploads/2013/11/transport-gmg-1961.jpg

   Setet kan også sees på dette bildet fra testen av Bobike Mini-forsetet:
   https://cargobikemag.com/wp-content/uploads/2013/07/bobike-mini-.jpg

   Anbefaler denne nettbutikken hvis du skal kjøpe, har kjøpt andre ting der og har god erfaring:
   http://en.hollandbikeshop.com/bicycle-seat/gmg-bicycle-seat/gmg-911-bicycle-seat-6/

   (Vi kjøpte GMG-setet fra en annen butikk i sin tid, men det var en litt tungvint affære med bankoverføring etc:
   http://www.mammoet.nl/details/search/search/Fietsstoel-achter-gmg-911-zwart/ )

   Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *