Det siste året har tallet på lastesykler i Oslo økt merkbart – jeg ser det i alle fall tydelig i gatene. Det er stadig flere som vurderer å skaffe seg sykkel med ekstra lasteplass for barn og bagasje, men det er ikke lett å velge via Google.

På Transportsykkel 2016 i Oslo kan du få sjekket ut alternativene live – på ett brett!

Det skjer i parken på Schous plass lørdag 30. april fra 12.00 til 14.00.

Arrangementet finner du på Facebook også!

Nedover her ser du noen glimt fra Transportsykkel 2015:

transportsykkeltreff6

Workcycles Fr8: Med ekstra lang bagasjebærer, som gir plass til to barn.

Har du en lastesykkel og har lyst til å delta? Meld deg gjerne på i skjemaet nederst på siden! Både private og forhandlere er varmt velkomne.

Du trenger ikke melde deg på – skjemaet er der kun for at jeg skal kunne gi folk en viss oversikt over hvilke sykler som kommer, og i tillegg få kontaktinfo så jeg kan sende dere som deltar med demosykler litt praktiske beskjeder i forkant.

transportsykkeltreff4

Surly Big Dummy: Longtailsykkel som kan påkobles sidevogn for ekstra tunge ting.

Konseptet er nemlig såre enkelt: De som har lastesykler møter opp og tar plass i parken, slik at de interesserte kan få se og prøve og stille spørsmål.

Vil du prøvesykle, legger du igjen førerkort eller godkjent ID hos sykkelens eier. Dette er en hyggelig og sosial måte å lære mer om lastesykler på, og jeg gleder meg til å se både folk og sykler!

transportsykkeltreff5

Bullitt: Dansk moderne klassiker – her med fastmontert bilstol til junior, og rom for barnevogna.

Transportsykkel 2016 er en del av Sykkelens Dag – som arrangeres på Schous plass av Syklistenes Landsforening i Oslo.

Schous plass på Grünerløkka er en liten park rundt en hvit bibliotekbygning, 400 meter nord for Legevakten – ved krysset Thorvald Meyers gate og Nordre gate. Trenger du en adresse å navigere etter, kan du bruke Schous plass 10 (biblioteket midt i parken).

Trikk 11, 12 og 13 stopper også på stoppestedet Schous plass.

Jobbsykkelen.no vil også være på plass med vanlige elsykler for prøvekjøring, så dette bør bli en kul happening for alle som vil sjekke ut hva som finnes av alternative sykler.

Har du vanlig elsykkel med tilhenger, påhengssykkel eller andre smarte frakteløsninger? Bli med, du også! Hovedfokuset er lastesykler av typen som du finner i vår Sykkelguide – men andre sykler rigget for transport er selvsagt også velkomne.

transportsykkeltreff1

Bike Friday Haul-a-Day: Smart og kompakt longtail med rekkverk for barna pluss ettermontert elmotor.

Har du lyst til å komme, eller vet allerede at du kan? Fyll gjerne ut skjemaet og send det inn. Jeg oppdaterer denne artikkelen når det nærmer seg, med info om hvilke sykler som kan ventes inn.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *