transportsykkel-0058Alle foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

NAVN: Aasne Haug

MIN SYKKEL: Gepida Reptila 1000, 2013. Nuvinci trinnløst girnav og Bosch midtmotor

MITT VALG: Jeg har egentlig ikke vært noen ivrig syklist tidligere. Både fordi jobben har ligget for langt unna, ca 18 km, og fordi det er mange høydemeter stigning. I fjor kjøpte jeg likevel en ny sykkel med den hensikt å sykle mer, og jeg brukte den også endel fra Oslo sentrum og hjem til Tåsen. Da skiftet jeg til treningstøy på hjemveien.´

Jeg er ingen treningsfantast, så trening i seg selv har ikke vært noe hovedmotiv bak syklingen. Likevel har jeg ønsket et alternativ til trikk og tog som transportmiddel til jobben. Bilen solgte vi for to år siden. Da en venninne kjøpte elsykkel i fjor ble jeg for alvor interessert fordi jeg så at dette kunne være svaret. Jeg ble umiddelbart begeistret.

Etter en del turer innom Evo og flere samtaler med Espen der, var jeg nær ved å kjøpe en Emotion. Mens jeg sto i butikken falt øynene på Gepidaen. Siden prisen var nær 10 000 kroner billigere fordi den var brukt, og forsikringene om at dette likevel var en meget god sykkel var troverdige, ble det denne. Ikke like lekker, men solid og effektiv. Det at den kan ha noe bredere dimensjon på vinterdekkene, hadde også betydning – da jeg har et ønske om å kunne bruke den hele året.

MITT BRUK: Nå har jeg hatt den siden februar, og tanken var at jeg skulle sykle til jobb i Sandvika ca tre dager i uka og ta tog to dager. Det har blitt til at jeg nå kun tar tog hvis møter eller annet gjør det umulig å sykle. Ellers er sykkel førstevalg og jeg sykler gjerne hver dag.

Sykkelturen til jobb tar 45 min, akkurat det samme som tog og t-bane – hvis alt er i rute, vel og merke. I tillegg bruker jeg sykkel til alle andre transportformål i hverdagen: Handling, henting av barn, tur på byen etc. Vi har en gammel sykkelvogn som fungerer som bagasjerom ved større innkjøp, dog begrenset til ting som ikke er for lange. Ønsker meg også en sykkel som kan frakte mer av både barn og varer, så jeg er litt i tenkeboksen mht å kjøpe en transportsykkel, longtail eller med kasse, i tillegg. Vanskelig valg!

KJØPSINFO: Jeg kjøpte min sykkel hos Evo på Storo. Vet ikke så mye mer om sykkelen, egentlig.

transportsykkel-0050

NAVN: Jon Asphjell

MIN SYKKEL: En Bullitt “John Player Spezial” 2011-modell. 8 gir. Kjøpt brukt hos EVO elsykler i vinter. Har en påmontert Sunstar elmotor-kit. Jeg tror den er på 250W og har en rekkevidde på ca 40 km for hver lading. Kommer an på temperatur og topografi. Batteriet holder for en dag med vanlig bykjøring. I tillegg kom den med en romslig og vanntett canopy som kan romme to barn.

MITT VALG: Jeg er sykkelentusiast av typen hverdagssyklist. Jeg sykler hver dag hele året. I tillegg liker jeg å ha med meg bikkja så mye jeg kan. Tidligere drev jeg med salg av hundefôr. Det var det som fikk meg interessert i transportsykkel. Nå har jeg slutta med fôr, men ble bitt av basillen. Jeg var egentlig sugen på “Load”-sykkelen fra Riese & Muller, men fikk plutselig muligheten til å kjøpe denne for en bra pris. Jeg er veldig fornøyd med at det ble en Bullitt.

Canopyen er romslig, men jeg synes den er litt klumpete. Jeg har tenkt å gå over til en smalere kasse eller boks. Muligens får jeg Christiania Finsnekkeri til å lage en spesialdesignet hundeboks til meg. Fordelen med Bulliten er at den er like smal som en vanlig sykkel. Denne kalesjen blir litt for brei og voldsom i Oslotrafikken og til mitt bruk.

MITT BRUK: Denne sykkelen er mitt nye leketøy. Med elmotor har jeg en rekkevidde og lastemulighet som gjør at jeg kan bruke hele byen på en ny måte. Bikkja er gal etter å bade, så det har blitt mange turer til stranda og markavann i vår og sommer. Det som er fantastisk med elmotor er at Oslo oppleves å bli like flatt som København eller Amsterdam. En snartur fra Kampen til Ullevål sykehus blir ikke noe problem. En ettermiddagstur fra Kampen til Nøklevann på full effekt gikk som en drøm (med bikkja foran). Følelsen av å tråkke rolig ved siden av mosjonistsyklistene er herlig!

Jeg elsker at sykkelen er et blikkfang og tar plass i trafikken. Jeg må sykle roligere og mer planlagt. Det går ikke med sniking opp og ned fortauskanter og “daredevil-sykling”. Siden jeg sykler mye ser jeg farlige situasjoner hver dag. Norske syklister sykler uvørent og tar mange sjanser. Som elektrifisert elsyklist må jeg forholde meg mer til reglene og det passer meg i grunnen fint. Jeg stresser ikke men cruiser rolig avgårde!

Er det en ting som er litt stressende, så er det at jeg er konstant redd for at den skal bli stjålet. Har en kraftig lås, men tar gjerne imot tips til sykkellåser og andre mekanismer som kan stoppe drittsekkene fra å stjele syklene våre. Jeg tar alltid av batteriet når jeg forlater sykkelen. Ofte kan det være vanskelig å finne fornuftig parkering til sykkelen da den er veldig lang og noe bred. For eksempel når man skal til frisøren midt i Bogstadveien med bare et smalt fortau å sette fra seg sykkelen på!

Jeg har også en vanlig 7-girs herresykkel til vanlig bruk. En såkalt “øl-sykkel”. Er på mange måter mye enklere til mange formål, og ikke minst er jeg overhodet ikke bekymret for at noen skal stjele den (en rimelig pregløs Diamantsykkel).

KJØPSINFO: Kjøpt brukt hos EVO elsykler på Storo. Påmontert Sunstar i-Bike elmotor og canopy fulgte med.

transportsykkel-0145

NAVN: Christina Ellingsen

MIN SYKKEL: Workcycles Kr8 NR8D med pedalbrems og innebygde gir

MITT VALG: Valget mitt falt etter mye research på workcycles nyeste medlem, Kr8. Workcycles lager kultsykler som skal tåle salt, snø, regn og masse vekt og da jeg hørte at de skulle lage en lastesykkel, visste jeg at den kom til å bli knall.

Jeg er veldig fornøyd med resultatet, den er lett å sykle, den gir meg fin trim på starten av dagen, og datteren min og jeg roper jippi i kor når vi sykler «skikkelig kjempefort» på vei hjem fra barnehagen. Det er herlig å ha henne foran meg slik at vi kan snakke sammen underveis – og hvis hun sovner legger jeg henne bare ned i bunnen oppå skinnfellet og pleddet som alltid er med.

Jeg har valgt en sykkel med så lite behov for vedlikehold som mulig: Pedalbrems, skivebrems, interne gir og punkteringshemmende dekk, navdynamo og sinkbehandlet, pulverlakkert stål. Her trenger jeg i praksis ikke gjøre noe som helst for å holde oss trillende.

MITT BRUK: Jeg bruker sykkelen til å levere datteren i barnehagen. Da sitter hun sammen med lille pogovovve som jeg etterpå tar med i parken for en løpetur. Noen ganger tar jeg også med barnevogna i sykkelen.

Også er den evidelige maten da – som tok knekken på meg før! Å handle med barn og barnevogn blir fort til et mareritt hvis man ikke husker å holde volumet nede! Men nå laster jeg opp alt jeg trenger uten å være støl i dagesvis etterpå. Det har aldri virket spesielt hyggelig å ha bil i en by – så det har jeg i stor grad ikke ansett som et alternativ. Man må jo alltid lete etter parkering, også betale for alt man gjør.

Noe av det beste jeg vet er å sykle gjennom skogen, hele veien frem til strandkanten, hvor alt av grillmat, pledd, leker, håndklær, hund, skift etc osv bare kan veltes ut – og jeg trenger ikke gå en meter!

KJØPSINFO: Nå er det Oslo Elsykkel som importerer Workcycles, og der har jeg fått topp hjelp med monteringen. Jeg var så heldig å få kontakt direkte med produsenten Workcycles og Henry Cutler, som startet bedriften, da jeg var på utkikk etter sykkel. Jeg hadde vært innom Workcycles siden og bloggen hans, bakfiets-en-meer, flere ganger i mine google-runder, og syntes deres FR8 og GR8 serie med modulært tilbehør virket veldig tiltalende, men datteren min er enn så lenge litt for ung for å kunne sitte på den slags sykler.

Jeg spurte om de hadde en av modellene fra bakfiets.nl til overs, hvorpå de kunne informere om at de endelig hadde sin egen nye versjon i produksjon og klar til levering innen seks uker. Som sagt, jeg nølte ikke, dette bare måtte jo bli bra! De kommer også med en trike ganske snart, som angivelig kan sykle baklengs – hvilket jeg synes er helt usedvanlig kult. «Hjelmen» fra Hovding – som i praksis er en airbag designet som et skjerf rundt halsen – fant jeg på Finn.no.

OBS: Dette er en forkortet tekst – les mer om Christine og hennes sykkelvalg her!

transportsykkel-0171

NAVN: Thomas Drevon

MIN SYKKEL: Surly Big Dummy 2013. Bafang BBS01 250W krankmotor og 36V 13Ah batteri. Baggasjeracket er bygget opp av en Surly Dummy Rails, Dummy Deck og Dummy Bags. For småbarnskomfort: Xtracycle Hooptie og Xtracycle MagicCarpet. Støtte: Xtracycle KickBack kickstand. Har også oppgradert skjermer, pedaler og sete.

MITT VALG: Bor på Ekeberg, jobber i byen, har to barnehagebarn og forsøker å leve mest mulig bilfritt. Behovet var en sykkel som lett kunne frakte barn og stæsh. Hadde lyst på en løsning som håndterte mest mulig som en sykkel, derfor falt valget på en longtail fremfor en mere trillebårete cargobike.

Etter å ha kikket igjennom det som finnes av longtails hadde jeg egentlig mest lyst på en Xtracycle Edgerunner, men i 2013 var disse utsolgt før de kom i butikken i USA. Prislappen på en “full pakke” Edgerunner til Norge ville dessuten ligget på drøyt 40k. Med samme bagasjesystem som Xtracycle var andrevalget, Surly Big Dummy, et glimrende alternativ. Den var ikke bare billigere, men også mulig å få tak i. Prislappen endte på cirka 25k.

MITT BRUK: Når jeg klarer å bli kvitt store problemer med enkle løsninger, blir jeg lykkelig. Big Dummyen min tar meg til og fra jobb tre ganger så raskt som buss eller bil. Barna digger å sitte på, fire bæreposer fra Rema får lett plass i baggene. Denne sykkelen er rett og slett som Blakken var for den norske bonden på 1600-tallet: I bytte mot mat (strøm) og kjærlighet (vask og puss), gjør at den blir satt til med et tilfreds grynt! <3 <3 <3

KJØPSINFO: Sykkelen er kjøpt gjennom Brown Couch. Motoren er kjøpt og montert hos Oslo Elsykkel. Diverse ekstrautstyr er kjøpt direkte fra biketrailershop.com.

transportsykkel-0077

NAVN: Siri Mittet

MIN SYKKEL: Bullitt med 27 gir og Shimano Deore-utstyr og en ettermontert Bafang BBS01 250W krankmotor med 36V 13Ah batteri. Den ble levert i RAW uten lakk, og er spesiallakkert i etterkant samt foliert med navn.

MITT VALG: Jeg er veldig glad i å sykle – og selv om jeg også bruker sykkel til trim, er jeg hovedsakelig en hverdagssyklist. Jeg greier meg veldig godt uten bil i hverdagen, og når jeg skulle starte opp min egen virksomhet Gruten A/S, så var det ikke tvil om at sykkelen også skulle få en sentral rolle her. Med behov for å frakte ofte og tungt (kaffegrut) så var det ønskelig med elmotor, og etter å ha prøvd et par andre varianter (Riese og Mueller og Urban Arrow) og gjort en del research så fallt valget på en Bullitt.

Hovedgrunnen til at jeg landet på denne var en kombinasjon av at denne sykkelen gav meg mer frihet og fleksibilitet enn de andre variantene jeg hadde prøvd. Jeg bestemte meg for å kjøpe en såkalt raw modell uten maling slik at rammen kunne lakkeres i ønsket farge og folieres med navn og nettside (HurtiGRUTEN og gruten.no) som er gjort av Industrilakkering AS. For øyeblikket er et lokalt firma i Oslo (Christiania Finsnekkeri) igang med å bygge en kasse som skal settes på lasteplanet og males med logo og slagord. Viktig for valget var også hvordan Bullitten var å sykle på. Jeg likte veldig godt den litt sporty sittestillingen og opplevelsen av fart og smidighet i kjøringen! Sykkelen er også smal i forhold til en del andre lastesykler noe som er et pluss i Oslos noe smale gater og for å komme seg fort frem.

MITT BRUK: Sykkelen – som har fått navnet HurtiGRUTEN – skal i hovedsak brukes i firma mitt Gruten AS, og da til å samle inn kaffeavfall (kaffegrut og chaff/kaffeskallet fra brenneprosessen) fra kaffebarer rundt om i Oslo, levere varer/ferdige produkter til kunder, og til promoaktivitet på stands og festivaler.

KJØPSINFO: Sykkelen er kjøpt gjennom Aslak Moe på Oslo Elsykkel. Aslak har satt sammen sykkelen med motor og alt, og han fortjener ros og honnør for god service og stor hjelp for å komme frem til den beste løsningen for meg. Han tipset meg også om Christiania Finsnekkeri med tanke på å lage en custom made boks, og til Industrilakkering AS som har lakkert rammen.

transportsykkel-0125

NAVN: Tore

MIN SYKKEL: Gekko med hale. Jeg har bygget om min Gekko Firm til en langsykkel ved å montere på Xtracycle Free Radical – et forlengersett som forvandler enhver sykkel til en longtailsykkel.

MITT VALG: Jeg har flere sykler, men ønsket meg en langsykkel. Ved å montere settet fra Xtracycle så kunne jeg bruke den sykkelen som passer meg best og som jeg liker å sykle på. Jeg kan også bytte sykkel senere ved behov. Det er altså lov å ombestemme seg. Kanskje den ender på en sykkel med elmotor etterhvert?

MITT BRUK: Sykkelen er lett, slik at den fremdeles er ganske rask. Jeg bruker den til storinnkjøp på vei hjem fra jobben, til strandturer med medbrakt grill og kjølebag, til turer i marke hvor jeg får med all bagasjen. Kort  og godt: en allbruksdoning som er god å sykle med mye last. Men denne sykkelen trenger jeg hverken sykkelvogn eller bil.

KJØPSINFO: Jeg bestilte Xtracycle basen på nettet fra England (www.practicalcycle.com ). Det gikk helt greit og kassen kom i løpet av en uke. Fra før har jeg byttet til mekaniske skivebremser. Jeg måtte derfor bare flytte gir og bakbremser, samt sette på en større skive. Xtracycle bruker skivebremse med dimensjon 203 mm. Jeg monterte en versjon hvor jeg kan feste mine egne sykkelvesker. I tillegg kjøpte jeg egne festekroner slik at jeg kan montere en fruktkasse. Den kan tas av og jeg vil også sette på et vanlig brett etter hvert. Sykkelen kan både brukes til å bygge om sykkel med 26″ hjul med v-bremser eller skivebremser. Det går også an å bruke vanlige hybrider/racere hvis du montere eller har skivebremser (jeg bruker 32 mm, men piggdekk på 37mm går nok også).

transportsykkel-0033

NAVN: Kristian Stoll

MIN SYKKEL: Riese und Muller Blue Label Transporter Hybrid, 2013 utgave, kjøpt hos Evo på Storo i Oslo i februar i 2014. Jeg kjøpte en standard utgave: Girsystemet er et trinnløst navgir, mekaniske skivebremser, dempegaffel med lockout, meget kraftig bagasjebrett, skjermer og lys. Den har dessuten krankmontert Bosch Elektrisk motor på 250W, og ble levert med et batteri på 400W. Av tilleggsutstyr er det et Brooks lærsete, Hamax sleepy barnesete, tilhengerfeste og mobilholder.

MITT VALG: I starten jaktet jeg bare på et ekstra langt bagasjebrett sånn at jeg fikk plass til barnesete, sidevesker og bagasje oppå bagasjebrettet. En sykkel av vanlig lengde er nemlig lett å få med på kollektivt, på bil og er lettere enn andre transportsykler. Men å finne gode og lange bagasjebrett er faktisk ikke så lett, det ble fort til at jeg måtte ha ny sykkel for å få noe som passet over ens. Dermed måtte det bli longtail.

Dernest var det viktig at vi kunne feste sykkelvogn til akslingen istedenfor i ramma med div spesielle fester, igjen fordi det er fleksibelt og enkelt så vogna kan festes til andre sykler vi bruker. Neste på lista var at jeg ville prøve navgir for å minske vedlikeholdet, og jeg ville gjerne ha en komplett sykkel med skjermer osv. Elmotor seilte opp som viktig av flere grunner. Den kutter pendlertiden med over en halv time(kritisk for å rekke jobb etter levering av barn i barnehage om morgenen), gjør det mulig å velge å ikke komme frem gjennomsvett i møter osv, og gjør sykkel til et like lettvint valg som bil.

At jeg til slutt falt ned på akkurat denne sykkelen med denne motoren var dels fordi denne Transporteren var den eneste jeg fant som kunne kjøpes der og da over disk i Oslo og som var klar til bruk umiddelbart. I tillegg hadde jeg prøvd flere andre R&M sykler og likte svært godt kombinasjonen av navgiret (Nuvinci N360) og den krankmonterte Bosch-motoren med momentsensor.

MITT BRUK: Jeg bruker sykkelen daglig, i all slags vær og i de fleste situasjoner. For meg innebærer det henting og levering i barnehage, sykling til og fra jobb(5 til 22km avstand hver vei – så langt), storhandling, trening alene, kombiturer (sykkel+buss, sykkel+bil osv) og avslappende kveldsturer – altså det meste. Stort sett i byen, men også på grusveier, stier og ikke minst snø. Hvorfor? Fordi den er like praktisk som en stasjonsvogn, gir frihetsfølelsen til en motorsykkel (mer, fordi jeg kan sykle hvor jeg vil), gir meg masse moro med barna, fyller hverdagen med gratis trening som ikke tar tid, er miljøvennlig og kult. Mye av dette kan med rette sies om vanlige sykler også, og jeg har syklet stort sett hver dag i mitt voksne liv. Men denne sykkelen gir meg andre muligheter og mye mer glede og muligheter enn en vanlig sykkel.

OBS: Dette er en forkortet tekst – les mer om Kristian og hans sykkelvalg her!

transportsykkel-0132

NAVN: Sam Daams

MIN SYKKEL: Cargobike Premium fra Bakfiets.nl kjøpt i 2011 gjennom boxbike.no ( http://bakfiets.nl/nl/modellen/cargobike/premium/ og http://boxbike.no/produkter/ )

MITT VALG: Valgte denne dels fordi jeg er nederlandsk og hadde hørt at kvaliteten er bra. Så leste jeg mye på nett rundt tester som sammenlignet 3-hjuls med 2-hjuls modeller og kom frem til at en 2-hjuling ville passe meg bedre. Jeg skulle opprinnelig kjøpe den uten motor, men ble overtalt av importøren å satse på motor og det har jeg ikke angret på! Det er noe helt annet å sykle med 2 barn + matvarer i Norge enn i Nederland, og det er ikke bare pga manglende sykkelvei

MITT BRUK: Vi bor midt i byen og har ikke bil, så jeg bruker den egentlig hver dag til alt mulig, men mest levering på barnehage og skole og videre til jobb, handling osv. Noen ganger brukes den også til ‘datenight’ – en voksen person tåler den også lett nemlig. Jeg kan ikke si at jeg ofte føler at jeg savner bil og mye av det er grunnet sykkelen. Er stortsett like rask med sykkelen som andre i bil med turer < 15 min, som de fleste av mine turer er. Barn elsker den jo, og så får jeg litt gratis trening på siden. Tur i marka tåler den også fin, og det er stas å kunne sykle helt opptil teltplass med småbarn foran i ‘boksen’.

KJØPSINFO: Jeg kjøpte den fra Ole i boxbike.no, som leverte den ved døren i Oslo. Også i etterkant har han vært behjelpelig med spørsmål osv.

transportsykkel-0090

NAVN: Terje S. R. Mork:

MIN SYKKEL: Dette er en 2013-modelll Surly PugOps fatbike med et Salsa Minimalist Rack foran og en Surly rammebag. Det eneste som ikke er standard er RaceFace Turbine 60mm stem og RaceFace SIXC styre med ODI holker og en bredde på 785mm. Og så har jeg satt på utforsykkelpedaler fra Straitline, med svært så gode pigger slik at skoene har supert grep uansett forhold.

MITT VALG: Her rådet egentlig tilfeldighetene. Jeg bestilte sykkelen uten å ha prøvd en eneste fatbike, og uten annen tanke i hodet at denne kom jeg trolig til å like. Surly er også et klassisk merke, og da jeg først skulle kjøpe, så ville jeg kjøpe fra en produsent med en spesiell nærhet til denne sykkeltypen – følelsen var viktig.

Sykkelen var helt fin slik den ble levert. Men siden jeg allerede var svært fornøyd med dette styret og et litt kortere stem på stisykkelen min, så kopierte jeg oppsettet på denne også. Det gir meg helt klart en bedre kjørefølelse, så det ble et godt valg på denne også. På vinterstid bruker jeg også fire tommer brede Dillinger-piggdekk fra 4NRTH.

MITT BRUK: Jeg fikk sykkelen i oktober, og da min vanlige transportsykkel – Cube Editor – ble satt inn på grunn av vinterens fremmarsj, ble Surlyen den daglige transport- og gøyal-sykkelen. Det virkelig fine med en fatbike er at sykkelveien til jobb på vinterstid ikke lenger påvirkes av manglende salting og brøyting, så turene går ofte store omveier bare fordi det var gøy. Til jobb, tidlig om morgenen vinterstid, går ruta gjerne via skiløyper i marka før jeg finner veien ned langs Akerselva og langs småveier og stier til Bislett. Ofte poå vinterstid har jeg med skibriller i rammevesken i tillegg til jobbklær, så jeg kan bombe ned Grefsenkleiva etter jobb.

Skal man ha en slik sykkel, så synes jeg at rammevesken er et must. Her har jeg plass til ekstra klær på vinterstid i tillegg til lappesaker, og en vanntett sekk og stropper. Da kan jeg fordele lasten slik det passer meg best når jeg for eksempler handler mat på vei hjem.

Før dette bildet ble tatt, hadde jeg vært på Skullerudåsen og sett på Terrengsykkelrittet. I rammebagen var det mat og drikke, et Canon 7D speilreflekskamera med en litt stor 24-70mm zoom og et lite GoPro. Jeg måtte da fordele klær og ekstra i den vanntette posen på frontbæreren. I et friskt sykkelritt kan det jo også være behov for at det finnes plaster langs løypa, så på toppen av det hele er førstehjelpspakka fra POC festet. Denne sykkelen er mer allsidig enn man skulle tro – og svært fin til store og små ekspedisjoner der du kan pakke ned det du trenger og dra til skogs på dårlige veier eller greie stier.

KJØPSINFO: Sykkel med fatbike-spesifikt utstyr ble kjøpt inn direkte fra importøren BrownCouch http://www.browncouch.no/  mens styre, stem og pedaler kom fra nå nedlagte BABracing.

transportsykkel-0182

NAVN: Sverre Roos Mangrud (med Vetle, Eskil og Lona Roos Mangrud på slep…).

MIN SYKKEL: Jeg er fascinert av konseptet transportsykler, men har ikke noen selv ennå. Vi var på treffet for å se på utvalget og teste litt, og denne sykkelen tilhører Geir Anders i Transportsykkel – vi bare prøvekjørte den.

MITT VALG: Det er fint med longtailsykler som denne, men jeg har spesielt sans for sykler med kasse foran. Syns rett og slett er moro å sykle på dem. Vi har leid oss slike sykler på noen ferieturer, og det har vært til stor glede for både voksne og barn.

Jeg har ikke prøvd denne typen med el-motor før, så det var en ny erfaring. Mulige bruksområder for sykkelen blir utvidet betraktelig, men jeg tror likevel ikke dette er mitt behov akkurat nå. Den blir jo litt dyrere også. Men Urban Arrow var veldig fin å sykle på – og jeg synes motoren med sitt finurlige effektsystem fungerte aldeles utmerket. Rett og slett noe å bli veldig glad av og i!

Surly Big Dummy med motor – som du ser på bildet her – var jo en lastebil av en sykkel med utrolig kapasitet. Den var dessuten overraskende lett å sykle selv med mange ekstra kilo på lasteplanet.

MITT BRUK: Jeg pendler fra Moss til Oslo, og det er litt langt selv med el-sykkel. Så jeg sliter litt med å rettferdiggjøre et kjøp. Men hadde jeg bodd i byen ville jeg vært overbevist – da hadde en elektrisk transportsykkel vært valget!

transportsykkel-0111

NAVN: Morten I. Kerr

MIN SYKKEL: Simpel.ch Frischluft Rohloff Tour 26” tursykkel. Rohloff 14 innvendige gir. Son de Luxe navdynamo/lys. Gates tannrem-drev. Shimano hydrauliske skivebremser. Tubus low-rider og bagasjebrett (rustfritt stål) – satt på senere. – Sykkeltilhenger (Topeak – Birk Sport) kjøpt i 2013 som erstatning for bil ….

MITT VALG: Jeg er helårssyklist og allværssyklist: daglige jobbreiser, ukentlige handleturer, sykkelferier med full oppakning. Jeg ønsket en god allround-sykkel som krevde lite vedlikehold (derav valget på tannrem-drev) og som hadde de andre delene av utstyrspakken som nevnt over. Sykkelen skulle også være en god vintersykkel. På det tidspunktet (2011) fantes det ingen andre produsenter som kunne levere akkurat dette (meg bekjent) – nå er det flere som kan tilby det samme – slik at det ikke var aktuelt å vurdere andre merker/modeller.

MITT BRUK: Daglig sykling frem og tilbake til jobb (også som treningsturer – 2×30 km hver dag i snitt), handleturer, transport til møter, selskaper nært og fjernt, sykkelferier (her bruker jeg ikke tilhengeren, kun sykkelvesker). Sykkelen har til nå (efter 2 1/2 år) gått ca 35.000km: noen innkjøringsproblemer med tannrem-drevet, men efter finjustering holder tannremmen ca 11-15000 km. Ett Rohloff-hjul må tilbake til Tyskland for reparasjon efter 17.000 km. Sykkelen med sykkelvesker og tilhenger ble også valgt for å kunne dekke alle transportbehov uten å «måtte» kjøpe en spesialsykkel. Uten at jeg er motstander av disse: Hvis det er dét som skal til for å få folk ut av bilene og over på sykkel, så takk og amen! Men det er altså mulig å bruke en «helt vanlig» sykkel – med det rette utstyret – til å dekke (de fleste av) de samme behovene.

KJØPSINFO:  Selve sykkelen ble kjøpt via direkte kontakt med produsent (selges ikke i butikk – ingen norsk importør – kun nett – www.simpel.ch). Tubus har norsk importør (www.utedepot.no – Røros). Topeak tilhenger selges av Birk Sport.

transportsykkel-0007

NAVN: Arne Sannes Undheim

MIN SYKKEL: Sykkelen er en 2014-modell Larry vs. Harry Bullitt. Dette er en såkalt Long John. Den har to hjul og plass til bagasje foran føreren. Jeg kjøpte kun rammen og satte så sammen sykkelen slik jeg ville ha den. Min kone, Maria, stod for fargevalget, og jeg stod for valget av komponenter. Det ble da en british racing green-lignende ramme med blanke/grå komponenter.

MITT VALG: Jeg har en sønn på 6 mnd. som jeg har lyst til at skal få oppleve skikkelig sykkelglede. Det er fint å kunne se og prate sammen på tur, derfor begynte jeg å se etter et alternativ til sykkelvogn. Fordelen med å ha barnesete foran er at en lettere kan prate sammen og dele opplevelser underveis på tur.

Fra tidligere har jeg erfaring med en trehjuling med kasse foran og sving bak, men den ble for treig og vinglete. Jeg ville ha en raskere kassesykkel, da ble det en Bullitt. Jeg hadde ingen andre sykler i kikkerten, men ser at det finnes penere long-johns på markedet.

Jeg ville bygge en solid sykkel som krever lite vedlikehold, som kan brukes til å frakte barn på tur, varer fra butikken og sykkelstæsj til SubSykkels mekkedager. Det tror jeg Bullitten er perfekt til. Sykkelen tilhører ikke bare meg, men også SubSykkel. SubSykkel er et gratistilbud om sykkelmekk og opplæring i dette. Sjekk facebook.com/subsykkeloslo hvis du vil vite mer.

For de spesielt interesserte kan jeg nevne hvilke komponenter jeg har valgt til sykkelen. Shimanos SLX-gruppe er solid og god, derfor har sykkelen SLX gir, bremser, kassett, og krank. Hjulene har jeg bygget med 36-hulls nav fra Hope, solide felger fra Alexrims, eiker fra DT og dekkene er punkteringssikre Schwalbe Marathon Plus. Foreløpig er styre, stem og setepinne fra Crank Brothers, men disse byttes snart til noe blankere. (Estetikk er viktig!)

Selv er jeg en sykkelnerd som liker de fleste aspekter ved sykkel og sykling. I tillegg til å elske en sykkeltur i skogen, til jobb eller rundt i byen, liker jeg å reparere og bygge sykler. Det er derfor jeg kun kjøpte rammen, da kunne jeg bygge den slik jeg ville. Larry vs. Harry leverer mange utstyrsnivåer, fra 7 gir i baknavet til 3×10 utvendige gir. Du kan også få syklelen levert med elmotor.

MITT BRUK: Jeg bruker sykkelen til å handle varer med, så frakter jeg deler og verktøy når vi skal arrangere mekkedager med SubSykkel. Planen til høsten er å bruke den til sykkelturer med min lille familie. Bullitten kan bære 180kg inklusiv fører, og står superstødig på den midtmonterte støtten. Jeg har ikke syklet med mer enn 50kg last. På sikt kan jeg godt tenke meg å kjøpe motor til den, den kan bli litt tung opp bratte bakker.

Jeg liker Bullitten! Etter noen dager er det som å sykle på en vanlig, kort sykkel. Ja, i begynnelsen føles det litt rart, men det tar ikke lang tid før en glemmer at sykkelen er 2,45 meter lang og bare cruiser rundt.

KJØPSINFO: Rammen ble kjøpt gjennom Oslo Cargobikes. Resten av utstyret kjøpte jeg i ulike sykkelbutikker. Hos Oslo Cargobikes kan en også teste en Bullitt, for å se om det er verdt pengene.

transportsykkel-0113

NAVN: Tharan Fergus

MIN SYKKEL: El Ciclo Modell: Mugnaia, 2013. www.elciclo.it

MITT VALG: Jeg var opprinnelig på jakt etter en enkel el-damesykkel til vintersykling til og fra jobb og butikken. Falt for El Ciclo Mugnaia fra første tråkk og så at den ville være brukbar både til vinter og sommersykling og ikke minst til handleturer. Sykkelen er utstyrt med vesker fra nederlandske Beck som henger fast på sykkelen. Om vinteren er sykkelen utstyrt med piggdekk fra Schwalbe.

MITT BRUK: El Ciclo ble brukt flittig i vinter til og fra jobb og til butikken. Iogmed at sykkelen er elektrisk bruker jeg den på lengere og tyngere turer enn det jeg ville gjort uten drahjelp. Jeg bruker den litt mindre til hverdags om sommeren siden hybriden uten el er i bruk, men når jeg skal handle mye, for eksempel til hagen eller til storinnkjøp er den uunnværlig. Jeg bruker den også i jobben når jeg skal på befaring langs Oslo vassdragene eller til og fra møter. Også er det den perfekte bestemorsykkel, barnebarnet elsker å sitte på!

KJØPSINFO: Kjøpt på EVO sykler på Storo, www.evo.no Billige og store vesker fra Beck på Sykkelpikene.no. Ser ikke ut til at de har Beck inne men sykkelpikene har godt utvalg av vesker som kan passe.

transportsykkel-0103

NAVN: Anders Backer-Grøndahl Eide

MIN SYKKEL: Kona MinUte 2012-modell (innkjøpt juli 2013). På styret er det påmontert et barnesete av typen Oxford LECO Top Tube Seat.

MITT VALG: Jeg begynte å sykle daglig til jobb i sentrum (underkant av én mil hjemmefra), men syntes det var en utfordring å kombinere dette med ansvar for levering og henting av barn i barnehage og på skole. Jeg ønsket meg derfor en sykkel med plass til to barn, litt sekker o.l. og kanskje en handlepose, samtidig som jeg ønsket en sykkel som ville være fin å sykle alene på det meste av pendlerstrekningen.

Jeg ønsket heller ikke å bruke for mye penger. Da KONA MinUte («mid-tail»-sykkel) dukket opp på salg på nettet slo jeg til, fordi den i tillegg til svært lav pris (ca 4500,- inkl frakt, moms og tollgebyr) virket å svare godt til mitt behov (ikke for tung samt 28 tommers hjul).

Det gikk greit å ha to barn bakpå, men jeg syntes det ble vel mye tyngde langt bak. Jeg monterte derfor et sete på styret til minstemann. Dette er egentlig laget for å ha på stangen på en herresykkel, men fungerer fint også på styret (fothviler og sele fulgte med). Gutten som nå er 6 år elsker å sitte der fremme, og jeg er svært fornøyd med denne løsningen. Styret bak er kjøpt på Biltema. Ordentlige fothvilere bak mangler (provisorisk løsning foreløpig).

MITT BRUK: Jeg bruker sykkelen slik som jeg hadde tenkt før innkjøp. Jeg sykler daglig til og fra jobb, og sykkelen er lettsyklet nok til at det går greit å komme seg opp Kongsveien hver dag (det settes dog ingen rekorder). Å hente og levere to barn er ingen problem. Jeg har til og med hatt tre barn på sykkelen, men det er litt i det meste laget. I tillegg til jobbpendling har det blitt en del koselige familiesykkelturer. Jeg prøver å være flink til å ta sykkelen til butikken fremfor bilen, da den kan ta ganske mye dagligvarer (dog ikke fullt så mye som en fullblods long-tail).

KJØPSINFO: Både sykkel og barnesete ble bestilt på nettet fra Chain Reaction Cycles. Dette gikk svært greit, og leveransene ble levert på døren uten noen problemer.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *