The cargobike list: A market overview

This article is in Norwegian, but will be translated to English. Try Google Translate until then!
I will update with several new models to get the list up to date as well.

Dette er en oversikt over lastesyklene som er tilgjengelig på det norske markedet – pluss noen som ennå ikke er kommet hit. Syklene listes opp i fire kategorier:
1. Tohjuls lastesykler 2. Trehjuls lastesykler 3. Longtailsykler 4. Korte lastesykler.

For å se fordeler og ulemper med de ulike typene, se Lastesykkelvelgeren

Husk at prisene kan endres raskt, så sjekk med importør eller din nærmeste forhandler. Husk også at Transportsykkel.no ikke selger noen av disse – men kun skriver om syklene og eierne. 

 

Tohjuls lastesykler: Sykler med to hjul samt kasse eller lasteplan foran. Kan utstyres med kalesje for allværsbruk.

babboe-city-mountain-behind-cargo-bike

0BABBOE0   MED ELMOTOR  Babboe ble startet av en gruppe foreldre i nederlandske Amersfoort i 2006 – som et prosjekt for å se om det var mulig å lage billigere kassesykler. Navnet hentet de fra det indonesiske ordet for «barnepike»: baboe. Sammen med en ingeniør fikk de bygget de første modellene i Østen i 2007. De solgte bra, selv om kvaliteten var omdiskutert. I dag har Babboe utviklet seg til en stor leverandør, med både tohjuls og trehjuls modeller – samt de særpregede, avrundede lastekassene. I 2016 lanserte de også Yamaha midtmotor på flere av utgavene, som første produsent i lastesykkelklassen. En svært romslig kalesje kan også leveres.

PRODUSENT: babboecargobike.com
I NORGE: Boxbike og Beach Mountain
PRIS: Fra 19 900 kroner (uten motor) – 44 900 (med Yamaha)

bakfietsnl-this-bicycle-cruiser-cargobike-short-bi-9

0BAKFIETS.NL0   MED ELMOTOR  Bakfiets.nl er kassesykkelen på to hjul som du ser overalt i Amsterdam. Det var også der den nybakte pappaen og ingeniøren Maarten van Andel designet sykkelen for eget bruk i 2000. Tre år etter patenterte han designet, og samarbeider siden den gang med sykkelprodusenten Azor – som bygger rammene i Belgia. Bakfiets.nl kommer i kort og lang versjon, og i 2016 kommer den med Shimano Steps midtmotor – i tillegg til modellene med enklere og rimeligere forhjulsmotor.

PRODUSENT: bakfiets.nl
I NORGE: Boxbike
PRIS: Fra 27 900 kroner (uten motor)

ebullitt-8

0BULLITT0   MED ELMOTOR  Bullitt ble designet og utviklet i 2008 av de to danskene Lars Malmborg og Hans Fogh – som har sitt lille hovedkvarter og butikk sentralt i København. Lars arbeidet med utviklingen av Winther lastesykler før han gikk sammen med Hans for å designe verdens raskeste lastesykkel på to hjul. Er i dag populær blant både budsyklister og familiefolk, og leveres med et bredt utvalg av gir- og bremsealternativer. Lasteplanet kan påbygges med både åpne og lukkede kasser, med dobbelsete for barn. På bildet ser du eBullitt med Shimano Steps-motor, som kom i 2015.

PRODUSENT: larryvsharry.com
I NORGE: Oslo Transportsykkel
PRIS: 23 900 (uten motor) – 42 900 (umontert, med motor)

dolly-bikes--4

0DOLLY0   FÅS MED ELMOTOR  Dolly ble lansert i Nederland i 2012 med én modell på menyen. Bak står brødrene Raymond og Alfred van der Heiden, som overtok sin fars sykkelforretning i Utrecht Houten, sammen med familiens sykkelmerke BSP. De bestemte seg for å lage sin egen versjon av den nasjonale kassesykkelen, med enda stivere ramme og en lettere kasse i polyethylene. Du kan velge mellom seks farger på ramma og tolv farger på kassa i nettbutikken, og dermed sette sammen en sykkel som skiller seg ut i mengden. Kalesje er selvsagt en del av ekstrautstyret.

PRODUSENT: dolly-bikes.com
I NORGE: Har ikke norsk forhandler ennå
PRIS: Fra 2200 Euro med Nexus 8 gir

DOUZE-Cycles-famille-F2e

0DOUZE0   MED ELMOTOR  DELBAR Den franske industridesigneren Thomas Coulbeaut ville skape en mer elegant lastesykkel, etter å ha  vunnet førsteplassen i designkonkurransen for den nye bysykkel-ordningen i København. 12. desember 2012 lanserte han Douze Cycles («douze» er «tolv» på fransk – derav ordet dusin), med én eneste modell: En lastesykkel med slanke stålrør formet i rene kurver, som var mulig å dele på midten for enklere transport og lagring. Året etter møtte han fotografen Bruno Louis på Paris Cargo Bike Meeting – og de slo seg sammen for å lage en forbedret versjon. Douze leveres med ulike lengder på planet, både med og uten motor fra MPF Drive.

PRODUSENT: douze-cycles.com
I NORGE: Sares Bike
PRIS: 58 800 kr (med elmotor)

Gazelle_Cabby-2

0GAZELLE0   Gazelle Cabby er lastesykkelen fra Nederlands største sykkelmerke, som ble startet i det små i 1892. De begynte med lastesykler på 1930-tallet, og med Cabby har de en løsning jeg ikke har sett andre steder: Siden  lasteromsveggene er av myk tekstilduk og holdes oppe av aluminiumsbøyler, kan det hele foldes sammen når det ikke er i bruk, slik at sykkelen blir like smal som andre sykler. Dette sparer også vekt over modeller med trekasse foran. Maks lastekapasitet foran er 75 kilo.

PRODUSENT: gazellebikes.com
I NORGE: Selges ikke i Norge – prøv gazellecykler.dk
PRIS: 13 990 danske kroner

Hercules-Cargo_blue

0HERCULES0   Hercules Cargo er den første lastesykkelen til det tyske merket, som faktisk laget sin første elsykkel allerede i 1985 – som et eksperiment. Med Cargo går de også egne veier, denne sykkelen er alene i sin klasse om  å kunne deles og brukes som trillevogn. To små hjul vippes ned bak lastekassa, og styret står sammen med fronten når bakenden løsnes med fire vippehendler. Dermed kan fronten trilles som en vogn inn i butikken, slik at du kan komme ut igjen med sykkelen ferdig pakket. Hercules Cargo har fjæring på forhjulet, en finesse den deler med Riese & Müllers lastesykler. Sideveggene kan forøvrig tas av uten verktøy hvis du skal frakte bred last.

PRODUSENT: hercules-bikes.de
I NORGE: Greenspeed
PRIS: Ca 60 000

omnim-cargo-7

0OMNIUM0   Jimmi Bargisen fra København har en VM-tittel for budsyklister, samt eierskap i ett av Købens fire budsykkelfirmaer og sykkelbutikken TrackBikeShop. Med Omnium Cargo lanserte han våren 2013 sin egen drømmeløsning for rask pakkefrakt: En stålramme med kortere akselavstand enn kjenningen Bullitt, og dermed et forhjul som står under lasteplanet. Vekten kommer høyere opp, men kjørefølelsen er nærmere ordinære sykler, og lasteplanet er mer fleksibelt i lengderetningen. Omnium har også to kortere modeller på menyen.

PRODUSENT: omniumcargo.dk
I NORGE: Friksjon
PRIS: 21 499

radkutche-rapid

0RADKUTCHE0   MED ELMOTOR  Radkutche er et ungt, tysk selskap med base i vakre Mössingen sør for Stuttgart. Det begynte med rickshaw-konstruksjon i Tübingen, men i dag er det modellene Rapid (to hjul) og Musketier (tre hjul, heavy duty) som er utvalget. På nydelig tysk vis kan du selv bygge opp sykkelen din i en nettbasert konfigurator, der du kan velge farge, batteristørrelse, lasteløsning og utstyr forøvrig. Hver sykkel skreddersys dermed til hver enkelt kundes behov. I tillegg kan Radkutche skryte på seg bransjens største lasteplan, noe som gjør at de også leverer seter til fire barn i kassen. Motoren er i forhjulet, batteriet ligger under lasteplanet.

PRODUSENT: radkutsche.de
I NORGE: Friksjon
PRIS: Fra 35 000 (basismodell med motor, men uten tilbehør som vist)

x_reise-mueller_load_sport-blau_rote-wand-5

riese-muller-packster-blackgrey

0RIESE & MÜLLER0    MED ELMOTOR  DELBAR  Riese & Müller Load ble lansert i 2013 som tidenes mest avanserte lastesykkel, signert det eksklusive og litt eksentriske merket fra tyske Darmstadt. Med fjæring på begge hjul gir den en komfort som ingen av konkurrentene kan matche, og har blitt mer populær enn hva produsenten kunne drømme om. Load lar seg også dele i to for de som vil lagre den trygt innendørs. Til 2017 lanserte R&M den rimeligere modellen Packster (nederst), som droppet fjæring i ramma bak og dermed koster noe mindre. Packster fås i to lengder, enten med 60 cm lasteplan (som Load) eller med 80 cm. Begge fås også med setebenker og regntrekk som ekstrautstyr.

PRODUSENT: r-m.de
I NORGE: Evo Elsykler
PRIS: Fra 44 900 (Packster) eller 53 900 (Load)

triobike_cargo_700x400_sfw kopi

0TRIOBIKE0   OGSÅ MED ELMOTOR   TrioBike er et dansk merke som Sammy Eisinger startet med en eksentrisk trehjuling i 2004. Modellen Cargo fra 2013 er deres første tohjuls lastesykkel. Et ørlite blikk på Bullitt gjør det enkelt å se hvor inspirasjonen kommer fra – selv om rammeløsningen med kurvede rør er litt annerledes. TrioBike Cargo kan leveres med to barneseter og en romslig kalesje, i tillegg til ulike sidevegger og kasseløsninger. Den elektriske versjonen har BionX nye D-motor i bakhjulet, med batteriet montert loddrett på styrerøret bak lasteplanet.

PRODUSENT: triobike.com
I NORGE: Sares Bike
PRIS: 23 900 (uten motor) – 51 900 kr (med BionX elmotor)

 

urban-arrow-cargo-bike-family-version-4

0URBAN ARROW0    MED ELMOTOR  DELBAR  Urban Arrow fra Amsterdam er en svært romslig lastesykkel som primært selges med elmotor, men som opprinnelig også kom uten. Den har et meget romslig lasterom med myk, polstret innside og plass til minst tre barn, en diger kalesje for regnværsdagene – og ikke minst: Et modulsystem som lar deg bygge den om etter behov. Lang sykkel med stor kasse, eller kortere sykkel med lastebrett over forhjulet? Velg selv. Dette betyr også at sykkelen kan deles i to for transport eller lagring. Urban Arrow er designet av Wytze van Mansum og ble lansert høsten 2010. Motoren ble oppdatert i 2014.

PRODUSENT: urbanarrow.com
I NORGE: Evo Elsykler
PRIS: Fra kr 49 900 (med elmotor)

 

winther-wallaroo

0WINTHER0    OGSÅ MED ELMOTOR    Er det ikke noe kjent med denne? Jo: Winther Wallaroo er designet av Lars Malmborg, som i dag er den ene halvparten av Larry vs Harry – mennene bak Bullitt. Han jobbet tidligere hos Winther, og Wallaroo deler flere designgrep med Bullitt. Den er dog litt lengre og har en ramme med lavt innsteg for syklisten. Vil du frakte barn, kan du plusse på med kabin for to passasjerer i form av en modifisert barnetilhenger – Winther Dolphin – som simpelthens skrus fast på planet. Dolphin er en romslig og påkostet henger med fast bunn, og egner seg fint på en lastesykkel også – med mer solide veltebøyler enn de fleste andre kan tilby.

PRODUSENT: wintherbikes.com
I NORGE: Sares Bike
PRIS: 34 900 (uten motor) – 50 800 kr (med elmotor)

We've been painting Kr8's in all sorts of color combinations but I really like the simplicity and contrast of this one. We now also have black panels for the Kr8 in stock. They're made of the same tough "betonplex" as the birch finished versions. http://www.workcycles.com

0WORKCYCLES0   OGSÅ MED ELMOTOR   DELBAR  Workcycles var fra starten i 2003 et one-man-show bestående av amerikaneren Henry Cutler. Han hadde utvandret til Nederland, og startet for seg selv som sykkeldesigner i et lite industrilokale i Amsterdam. Målet var å bygge praktiske, slitesterke sykler av høy kvalitet. I dag har Workcycles to butikker pluss produksjonslokaler, og en rekke modeller som er bygget for å tåle mye. Den tohjulte kassesykkelen ble helt redesignet og nylansert i mars 2014, med navnet Kr8. Svært romslig og fin kalesje, fås i flere farger. Kan deles på midten for enklere transport. I 2016 leveres Kr8 også som spesialmodell med midtmotor fra østerrikske Schachner.

PRODUSENT: workcycles.com
I NORGE: Oslo Transportsykkel
PRIS: Fra 24 900 (uten motor)

 

Trehjuls lastesykler: Sykler med tre hjul samt kasse eller lasteplan foran. Stabile i lav fart, og ved av- og påstigning.

Butchers&bicycles_10-small

0BUTCHERS & BICYCLES0   MED ELMOTOR   Butchers & Bicycles representerer den nye generasjonen kassesykler – med hjuloppheng som lar sykkelen lene seg over i svingene, og elmotor som valgfritt standardutstyr. Det er tre danske industridesignere som står bak, og de lanserte MkI-modellen i januar 2014 etter at de ble lei av å tråkke rundt på gammelmodige og trege kassesykler som kunne tippe over i krappe svinger. Det snodige navnet kommer fra stedet hvor de holder til, i den gamle Kødbyen i København. Der har de også showroom hvor du kan prøvekjøre om du er på de kanter.

PRODUSENT: butchersandbicycles.com
I NORGE: Evo Elsykler
PRIS: Ca 54 900 (med elmotor, kan også bestilles uten)

cargobike-classic

0CARGOBIKE0   OGSÅ MED ELMOTOR   Cargobike Family er en enkel, prisgunstig kassesykkel, inspirert av Christianiasykkelen, men produsert i Kina. Cargobike ble startet av Peter DeMaltén og Peter Johnsson, som i Sverige baserer seg på netthandel med delvis monterte sykler. Den elektriske versjonen er også blant markedets rimeligste lastesykler med elmotor, dog med rekkevidde på beskjedne 25 kilometer. 

PRODUSENT: cargobike.se
I NORGE: Sares Bike
PRIS: Fra 17 490 kr (uten elmotor)

christianiabike

0CHRISTIANIA BIKES0    OGSÅ MED ELMOTOR   Christianiasykkelen er nærmest legendarisk etter mer enn tretti år på markedet – og et selvsagt innslag i bybildet hjemme i København. Originalen ble unnfanget i smia hos hippie-anarkistene i fristaden Christiania, men produseres i dag på Bornholm i en rekke ulike varianter og farger. Den svært romslige lastekassen tåler 100 kilo bagasje uten problemer, og selve kassen leveres  i flere ulike utførelser til forskjellig bruk.  Det finnes selvsagt også kalesjer som gjør at barnetransport er mulig, uansett vær og føre.

PRODUSENT: christianiabikes.com
I NORGE: sykkelsentralen.no
PRIS: Fra 22 000 (uten elmotor) – 35 000 (med elmotor)

johnnyloco-11

0JOHNNY LOCO0   OGSÅ MED ELMOTOR   Johnny Loco er et nederlandsk varemerke som har flere sykkelmodeller på menyen – i tillegg til både solbriller og håndvesker. Kombinasjonen kan forklares med merkets opphav. Det har ikke røtter i sykkelbransjen – men i reklamebyrået New Message i Amsterdam, der sjefen Arnaud van der Vecht i 2005 ville skape et helt nytt lifestyle-merke. De startet med å bestille 700 cruisersykler fra Taiwan, og fikk etterhvert også designet to ulike lastesykler. Johnny Loco kom inn på det norske markedet i 2013, og leveres fra 2016 også med Shimano Steps elmotor.

PRODUSENT: johnny-loco.com
I NORGE: sykkelpikene.no
PRIS: 24 995 (uten motor) – 44 995 (med elmotor)

livelo--2

0LIVELO0   OGSÅ MED ELMOTOR   Livelo er noe så sjeldent som en lett og kvikk trehjuling. Svenske Mats Porle er gründeren bak Livelo, som ble lansert i 2015. Målet var å bygge en lastesykkel som skal være gøy å bruke til alt – også uten last. Lasterommet er kledd i en lett presenning, og sittebenken foldes opp og blir en del av dekselet som kan festes med glidelås i sidene. Dette bidrar til å holde vekten nede, og kort svingradius bidrar til den sporty kjørefølelsen. Bakhjulsmotoren fra Shengyi er diskret i karakteristikken, men får deg opp bakkene. Livelo åpnet butikk på Majorstua i Oslo høsten 2016.

PRODUSENT: livelo.se
I NORGE: Livelo-butikken i Oslo 
PRIS: Fra 36 000

nihola-10

0NIHOLA0   Nihola er en dansk lastesykkel, skapt av ingeniøren Niels Holme Larsen i 1999. Han ville ha en sykkel som lett kunne romme to barn og flere handleposer samtidig. Mens Christiania-sykkelen svinger ved å dreie både hjul og kasse i ett, gjør Nihola det omtrent som en bil: Hjulene svinger uavhengig av kassen. Mekanismen gjør også at sykkelen lener seg litt innover i svingen, for ekstra stabilitet i fart. Leveres i flere spesialversjoner for mennesker med spesielle behov, er en kjent postsykkel i Danmark – og finnes også som hundemodell med døråpning foran.

PRODUSENT: nihola.com
I NORGE: facebook.com/pedalensykkelverksted
PRIS: Ca 21 000 kroner

veleon-lastesykkel

0VELEON0   Veleon er en kompakt lastesykkel fra Berlins gater, og kan i likhet med Butchers & Bicycles lene seg over i svingene. Men Veleon kan slå av denne funksjonen ved et knappetrykk, noe som gjør sykkelen mye stødigere når den triller sakte eller står stille. Den leveres med lasteboks som kan utstyres med seter eller klikke fast et baby-bilsete. Kalesjen brukes med gjennomsiktig vindskjerm foran, som foldes ned som et lokk når passasjersetet legges ned. En annen finesse er at styre, lasteboks og forhjul kan kobles fra, og trilles som handlevogn inn i butikken med et lite støttehjul foran.

PRODUSENT: veleon.de
I NORGE: Ingen norsk forhandler foreløpig
PRIS: Fra 2835 Euro

winther-kangaroo-luxe-cargo-bike-with-4-seats-1414320318

0WINTHER0    OGSÅ MED ELMOTOR   Den danske familiebedriften A. Winther AS har bygget sykler siden 1932, men har de siste årene konsentrert seg kun om lastesykler, tilhengere og barnesykler. Kangaroo Luxe-serien (bildet) er en påkostet trehjuling med fjæring på forhjulene, justerbar styredemping, gode svingegenskaper og en usedvanlig romslig kabin, som også kan leveres med fire seter. Med sidevinduer som kan åpnes, flyttbare seter og takhøyde for barn opp til 150 cm er Kangaroo blitt populær på hjemmemarkedet, selv om den fortsatt er et sjeldent syn her hjemme. Leveres også i den enklere og rimeligere versjonen Kangaroo Lite, som rommer barn opp til 120 cm

PRODUSENT: wintherbikes.com
I NORGE: RIDEit AS
PRIS: 47 990 kroner med elmotor

 

Longtailsykler: Lastesykler med forlenget bakramme, og dermed plass til to barn bakpå samt store bagasjevesker.

Benno_Boost_10D_Neon_Yellow_F_R_Rack

0BENNO BIKES0   MED ELMOTOR Benno Bikes ble lansert i april 2016 av Benno Baenziger, en tysk-sveitsisk designer bosatt i California, som startet sykkelmerket Electra i 1993. Electra eies i dag av Trek, og Benno Baenziger har gått videre for å starte på scratch igjen. Da han lanserte sitt nye merke, var det med longtailene Boost E og Carry On som flaggskip. Boost E har Bosch-motor, Carry On er uten motor. Begge har rammemonterte, avtagbare lastebærere foran og bak og 24 tommers hjul med superbrede dekk på 2.6 tommer. Målet har vært å bygge en urban longtail som er lett å parkere på trange steder, men som fortsatt skal ha god lastekapasitet.

PRODUSENT: bennobikes.com
I NORGE: Utedepot AS
PRIS: 44 900 kroner

Justlong

0BICICAPACE0   Bicicapace kom på markedet med en kort lastesykkel i 2011, etter tre års utviklingsarbeid fra gründeren Francesco Lombardi. I 2016 lanserte han longtailen Justlong – basert på samme front som Bicicapace Classic. Her får du en 80 liters PVC-bag på en rammemontert frontbærer, mens bakenden er utstyrt med en 80 cm lang lastebærer, der to barneseter får god plass. 20 tommers hjul både foran og bak gir en kompakt sykkel og lavt tyngdepunkt, en fordel når smårollingene spreller i setene. Lastebøyle nede på sidene samt bagasjebokser for yrkesbruk skal også tilbys her.

PRODUSENT: bicicapace.com
I NORGE: Boxbike og Oslo Transportsykkel
PRIS: 19 900 kroner (uten motor) – 33 480 (med Bafang krankmotor)

felt-bruhaul--2

FeltTotem-1000

0FELT0   MED ELMOTOR Felt er et amerikansk merke som i løpet av 1990-åra kom inn og markerte seg sterkt i konkurransesykling, særlig triathlon og landvei – og med fire etappeseire i Tour de France 2013 skjønner du greia: Felt dyrker raske sykler, og har nå to longtailer i stallen: Brühaul er lengst og har motor fra Bosch, Totem er den kortere versjonen med Shimano Steps-motor. Begge er designet for å være stive og stabile: Overdimensjonerte aluminiumsrør gir sammen med 24-tommers hjul og feite dekk et muskuløst inntrykk. Brühaul er laget for å ha god plass til to barneseter på bæreren bak, mens Totem er løsningen for deg som vil ha en litt kortere sykkel som er lettere å lagre og frakte.

PRODUSENT: feltbicycles.com
I NORGE: Evo Elsykler
PRIS: Kan dessverre ikke leveres til Norge i 2017

kona-ute-13

0KONA0   Kona Ute ble lansert allerede i 2008, og er meg bekjent den eneste longtailsykkelen med hybridhjul i 28-tommers størrelse. Det gjør lasteplanet og tyngdepunktet litt høyere enn vanlig, men fordelen merker du når du har det travelt: Ute er klart lettere og kvikkere enn sine konkurrenter i longtail-kategorien, og har fortsatt rikelig med bagasjeplass. En kortere versjon – Minute – ble i noen år produsert i underkategorien midtails: En praktisk mellomting mellom longtail og vanlig bysykkel. Etter noen års fravær er Kona Ute endelig tilbake på det norske markedet fra 2017.

PRODUSENT: konaworld.com
I NORGE: Sykkelbutikken (Bergen)
PRIS: Ca 15 000

madsen-longtail

0MADSEN0   Madsen kan trygt sies å være noe for seg selv: Miniprodusentens eneste longtailmodell kom i 2008, og kjennetegnes av en gedigen plastbalje bakpå. Den har formstøpte sitteplasser for fire barn, rommer 151 liter og kan tåle opp til 270 kilo bagasje. Et lite og supersolid bakhjul på 20 tommer sørger for at lastebøtta har lavt tyngdepunkt. Madsen har pr i dag ingen forhandlere i Europa, og men sykkelen lar seg kjøpe via nettet for den tålmodige. En nedfellbar, solid kalesje kan bestilles for den som vil holde barn og bagasje tørre i guffevær.

PRODUSENT: madsencycles.com
I NORGE: Selges ikke i Norge  
PRIS: Fra 1 450 USD

tern_cargo_node

0TERN0   SAMMENLEGGBAR  Tern Cargo Node er en unik løsning – siden den er sammenleggbar, altså med et ledd på ramma som gjør at framdelen kan foldes bakover. Setet og styret kan deretter senkes helt ned, slik at du kan legge sykkelen baki en stasjonsvogn om du vil, eller bare parkere den i et trangt rom inne. Denne sykkelen er egentlig en vanlig foldesykkel fra Tern, som har fått det nye forlengersettet Leap fra Xtracycle montert bak. Dermed er sidevesker og bagasjebrett bak likt som på Xtracycle Edgerunner. Godkjent for 160 kilo med folk og bagasje. Tåler nok litt mer.

PRODUSENT: ternbikes.com
I NORGE: Greenspeed
PRIS: Kommer

trek-transport

0TREK0  UTE AV PRODUKSJON Trek Transport ble den første longtailsykkelen fra storprodusenten Trek i Wisconsin, utviklet av Gary Fisher, lansert i 2010, tatt ut av produksjon etter 2012. Den ble levert med én stor veske, men kan også brukes med to ordinære sykkelvesker på én eller begge sider. Den ble også solgt i elektrisk versjon, men dessverre kun i USA – siden motoren var for kraftig for EUs regelverk. 

PRODUSENT: trekbikes.com
I NORGE: Foss Sykler
PRIS: 9 995 (utgått modell, selges ikke lenger)

GRUNNVERSJONEN: Slik ser Riese & Müller Blue Label Transporter Hybrid ut i nedstrippet versjon, slik den blir levert ny. Langt navn på lang sykkel. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

0RIESE & MÜLLER0     MED ELMOTOR   UTE AV PRODUKSJON  Riese & Müller Blue Label Transporter ble introdusert i 2013, som det tyske merkets aller første longtail. Dessverre ble det kun produsert ett opplag, hvorav svært mange ble solgt i Norge. Bosch midtmotor og trinnløst girnav fra NuVinci gjorde denne sykkelen unik i longtailklassen. Lastebæreren bak ser enkel ut, men er til gjengjeld bunnsolid: Maks nyttelast oppgis til 160 kilo. Riese & Müller spesialiserer seg på tursykler med fjæring på begge hjul, men Transporter nøyer seg med demper foran.

PRODUSENT: r-m.de
I NORGE: Evo Elsykler
PRIS: 34 990 (ikke lenger i produksjon)

fotosykkel-bigdummy-2

0SURLY BIG DUMMY0   Surly Big Dummy er longtailmodellen til det lille, amerikanske sykkelmerket Surly – kjent for robuste sykler for tur og terrengbruk. De var først med en fullblods longtail i serieproduksjon: Big Dummy ble lansert på slutten av 2006, i tett samarbeid med Xtracycle – som i 1998 oppfant den moderne longtailsykkelen med sitt forlengersett Free Radical. Surly var dog først med en komplett longtail-ramme, og Big Dummy har ord på seg for å være en allsidig og bunnsolid arbeidshest.

PRODUSENT: surlybikes.com
I NORGE: BCsport (import) – Oslo Transportsykkel (forhandler)
PRIS: 19 900 inkl vesker og bagasjebrett (Bafang-motor og batteri koster ca 13 000 ekstra)

Yuba-Spicy-Curry-Lifestyle

0YUBA0   MED ELMOTOR Yuba Spicy Curry er toppmodellen fra Yuba, med krankmotor, 20-tommers bakhjul for lavere tyngdepunkt og lastebrett som er sveiset fast i rammekonstruksjonen. Franske Benjamin Sarrazin startet Yuba i 2006 – etter å ha jobbet fem år hos Xtracycle. Den tunge, men superstabile longtailen Mundo var debutmodellen og fikk i 2012 en lettere lillebror, modellen Boda Boda. Den er en såkalt midtail, med kortere bakende men fortsatt mer bagasjeplass enn en vanlig sykkel kan by på. Dessverre har Yuba i dag ikke norsk importør, men det er mulig å bestille direkte Mundo og Boda Boda fra Europa-distributøren, uten elmotor. Spicy Curry fås enn så lenge kun i USA.

PRODUSENT: yubabikes.com
I NORGE: Yuba Mundo bestilles fra e-lastenrad.de (Europa-distributør)
PRIS: Fra 1399 Euro (Yuba Mundo, delvis montert)

xtracycle-edgerunner-bosch-12

0XTRACYCLE0   MED ELMOTOR Xtracycle Egderunner ble lansert i 2013 av selve pionérene i longtail-segmentet. Xtracycle oppfant hele kategorien med sine FreeRadical påbyggingssett, men drøyde i 15 år før de bygget en komplett longtailsykkel. I samarbeid med den prisbelønte rammebyggeren Sam Whittingham ga de Edgerunner et lite, 20-tommers bakhjul for kvikk akselerasjon med elmotor samt mer stabilitet med mye last – takket være lavere tyngdepunkt. Et lavere bagasjeplan gjør det også enklere for barn å komme av og på. Edgerunner fikk Bosch elmotor i 2015, en modell som ventes til Norge i 2016.

PRODUSENT: xtracycle.com
I NORGE: Greenspeed 
PRIS: Fra 26 900 (uten motor)

 

Korte lastesykler: Klassisk konsept med lasteplan plassert over et mindre forhjul. De mest kompakte lastesyklene.

ahearne-truck

0AHEARNE0   Joseph Ahearne lever av å bygge sykkelrammer for hånd, én og én av gangen. I sitt verksted i Portland har han ventelister med kunder som gjerne venter halvannet år på sin skreddersydde Ahearne sykkel. De bygges som kunsthåndverk, med detaljer som har gitt rammebyggeren flere av bransjens gjeveste utmerkelser. Hans Ahearne Cycle Truck kan bygges i en ekstra kraftig versjon for den som virkelig skal frakte tunge lass, men det er den lette, elegante standardversjonen som selger best. En godbit for de spesielt interesserte.

PRODUSENT: ahearnecycles.com
I NORGE: Selges ikke i Norge
PRIS: 1750 USD for ramme, 2750 for komplett sykkel

bicicapace-blue-orange

0BICICAPACE0   Bicicapace kom på markedet i 2011, etter tre års utviklingsarbeid fra gründeren Francesco Lombardi. Han ville lage en sykkel som lett kunne ta med to barn og mye bagasje, samtidig som den er kort nok til å tas med på toget. Løsningen ble en 80 liters PVC-bag montert på ramma over et lite, 20 tommers forhjul. Men et barnesete bak styret og ett på bagasjebærer bak, var han i mål. Bicicapace kommer med 3 eller 7 gir i navet, hvis du ikke velger Sport-modellene som har skivebremser, utvendige gir og en mer framoverlent sittestilling. Sjekk også ut longtailen Justlong, bygget med samme front.

PRODUSENT: bicicapace.com
I NORGE: Oslo Transportsykkel
PRIS: Ikke fastsatt

omnium-mini

0OMNIUM MINI0   Omnium Mini er kortversjonen av den større Omnium Cargo, designet av Jimmi Bargisen fra København – kjent som verdensmester i sykkelbud-VM. Med Omnium Cargo lanserte han våren 2013 sin egen drømmeløsning for rask pakkefrakt: En stålramme med kortere akselavstand enn konkurrenten Bullitt, med et forhjul som står under lasteplanet. Mini er den kvikke kortversjonen, som ikke tar mer plass enn vanlige sykler – men som takler masse bagasje på den robuste hylla foran.

PRODUSENT: omniumcargo.dk
I NORGE: Friksjon
PRIS: Ikke fastsatt

velorbis_short_john

0VELORBIS0   Velorbis er et dansk bysykkelmerke startet av Kenneth Bødiker i 2005, for å revitalisere klassiske, danske modeller. Short John er en legendarisk varesykkel som ble produsert i Danmark under navnet S.C.O. fram til 1997, da produsenten ble kjøpt opp av svenske Monark. Velorbis retter seg tungt inn mot bedriftsmarkedet, noe varesykler med logoplate i rammen passer godt til. De har derfor tatt opp arven med en nyere og lettere utgave. Med sine 17 kilo er den 8 kilo lettere enn originalen, og skal fortsatt være robust nok til å tåle tunge lass.

PRODUSENT: velorbis.com
I NORGE: Velorbis Concept Store (Molde og Stavanger)
PRIS: 1250 Euro