Prøvevisning: Instagram embedding

Etter tre år med longtail som nummer én-sykkel, er det tid for en kort oppsummering. Men for én gangs skyld skal jeg gjøre det kort.

 

Først ett fra helgetur til Kosterøyene. Sykkelen ligger på biltaket, og blir så med på fergeturen ut:

Juletreet kjøpes ved nærbutikken hjemme på Ekeberg – og ble i år fraktet lekende lett hjem på sykkel. De to yngste barna gadd ikke vente til gamlefar fikk plukket fram den gamle og skrale telefonen sin, og hoppet av sykkelen straks jeg stoppet utenfor døra hjemme: 

  The do-it-all bike. #transportsykkel #surlybikes   Et bilde publisert av Geir Anders Rybakken Ørslien (@geiranders)

En rolig ettermiddag i romjula ble brukt til bibliotek-tur pluss innkjøp av nyttårsmat og nyttårsfyrverkeri (selvsagt altfor kjipt og billig, siden fattern ikke er fan).  De to yngste koser seg maks på slike turer:

Enkelte ting blir definitivt morsommere uten bil, som å dra sammen hjem:

Det å ta med en longtail på langtur er ikke alltid lett. Vi kunne selvsagt bare kjøpt et takstativ for tandemsykler, men vi hadde jo allerede en old-skool Yakima MegaWarrior takgrind – som Surlyen bare kan legges rett oppi. Dermed ser sommerferie-ekvipasjen slik ut:

Ferieidyll på E18: Diesel, dobesøk og Donaldkjøp. This is how we roll. #surlybigdummy #toyotaavensisverso #yakimaracks

Et bilde publisert av Geir Anders Rybakken Ørslien (@geiranders)

Skryt!

NB: Dette er bare det som sto innenfor de to handleposene jeg også hadde med på denne siden av sykkelen. Det var omlag like mye på den andre, etter handleturen i Strömstad. All bagasjen sto trygt og stødig på sykkelen mens den ble med meg på ferga ut til Koster.

Veldig fornøyd med å få plass til en bunke strandstoler OG en oppblåsbar delfin, UTEN å ta lufta ut av den (beklager håpløs bruk av uskarphet, jeg tar massiv selvkritikk):

Akk, så mye penere denne sykkelen min var uten elmotor og batteri… Men akk, så mye morsommere og nyttigere den ble etter at den fikk motor og batteri. Konklusjon: Form follows function.

Da jeg så slike bilder før jeg fikk egen longtail, tenkte jeg at det var gjort på trass. Men i virkeligheten er det slett ikke vanskelig å sykle med tre 90-liters bager bakpå. Er innholdet tungt, svaier sykkelen litt i svingene – men er ikke vrien å kontrollere:

En typisk hverdagssituasjon. Noen trenger ti liter saft, og det fort!

Nistetur a la cargobike #transportsykkel

Et bilde publisert av Geir Anders Rybakken Ørslien (@geiranders)

Stas: Vesla og jeg har vært hos importøren Brown Couch på Høvik og hentet TO Surly Big Dummyer i pappeske. Én til oss, én til våre gode naboer vegg i vegg. Siden er det kommet flere longtails i nabolaget. Det kan vi like.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *