Med sin nybygde lastesykkel tråkket han hele 500 mil fra Tyrkia til Kinas grense for å teste om den funket. Nå bygger han for deg også.

Lawrence Brand er ikke helt som andre sykkelprodusenter. Når han nå lanserer den håndbygde kompakt-lastesykkelen Porterlight Bringley, føler han seg ekstra trygg på at den tåler juling – selv om vekta på kun 18,8 kilo er rekordlav i denne klassen.

porterlight-bikes-

Idéen om å bygge sin egen lastesykkel fikk den sykkelinteresserte unggutten allerede i 2008. Da tegnet han de første skissene til det som skulle bli en sykkel skreddersydd for trangbodde byfolk.

Han ville ha en sykkel som kunne erstatte bilen, men kunne ikke ta sjansen på å la den stå parkert ute på gata utenfor den lille leiligheten sin.

porterlight-bikes--6

Lawrence trengte bagasjekapasiteten til en lastesykkel, men ville samtidig ha en kortere, smalere sykkel som kunne smyges inn i heisen (stående på bakhjulet, selvsagt) og parkeres i en trang gang eller bak en sofa.

porterlight-bikes--5

I 2014 hadde han flyttet inn i en litt romsligere leilighet i en gammel lagerbygning i Seven Sisters. Nå var skissen endelig blitt en byggetegning. I hjørnet av sin egen stue sveiset den driftige London-boeren sammen den første prototypen.

porterlight-bikes--13

Så bestemte han seg for å teste den skikkelig, slik at kresne kunder skulle føle seg trygge på at Porterlight Bringley leverer varene.

porterlight-bikes-379

Dermed tok han med sykkelen på flyet til Bucureşti i Romania, og tråkket avgårde østover.  I tre måneder syklet Lawrence alene gjennom Bulgaria, Tyrkia, Georgia, Aserbadsjan, Kasakhstan, Uzbekistan, Kirgisistan og så tilbake inn i Kasakhstan – etter å ha vært innom grensen til Kina.

porterlight-bikes--10

Ferden gikk over høye fjell, gjennom varme ørkener og i nærmest veiløse steppelandskap. Bagasjen lå i en bag foran på sykkelen, som fungerte hele veien. Underveis noterte Lawrence likevel en rekke smådetaljer som han ville forbedre når han kom hjem.

porterlight-bikes--11

Det neste året brukte han på å redesigne sykkelen fra grunnen av, og forberede produksjon. Nå er det gjort, og rammebyggingen er i full sving i hans eget verksted.

Det er mye som skiller Porterlight fra de andre lastesyklene med plan foran:

porterlight-bikes--4

Tar du av lasteplanet, er den like smal som en vanlig sykkel. Den har et mindre bakhjul for å bli kortere: 20 tommers bakhjul betyr en total lengde på 230 cm, mens Bullitt måler 243 cm og Workcycles Kr8 hele 255 cm.

Vekten på 18,8 kilo er også bemerkelsesverdig lav: Bullitt veier til sammenlikning ca 23 kilo uten påbygg, Workcycles Kr8 ca 35 kilo inkludert lastekasse i tre. Og Bringley bygges altså for hånd i London.

Dette siste betyr at detaljene er opp til deg: Vil du ha noen ekstra skruehull på et bestemt sted, eller en liten krok her eller der for å feste en lastereim? Vil du ha den litt lengre eller litt kortere i fronten?

porterlight-bikes--3

Det er bare å si fra når du bestiller. Lawrence sveiser den slik du vil ha den, så lenge du betaler for ekstraarbeidet.

Bringley koster mellom 23 500 og 27 700 i standardversjon med 60 cm langt lasteplan, avhengig av om du utstyrer den med kun en enkel lasteplate i bjørkefiner – eller om du går for doble barneseter foran.

Custom-konfiguratoren på nettsiden lar deg skreddersy sykkelen etter egne behov. Eller skal vi heller si egen smak?

porterlight-bikes-01

Når du har valgt hva slags utstyr du vil ha til lastebæring der foran (60 cm lang plate i bjørkefinér, 42 liters plastkasse eller 70 liters aluboks) – eller eventuelt to digre Bobike Exclusive Tour barneseter med høneblund-vennlige hodestøtter – og om du vil ha skjermer til hjulene eller ei, så gjenstår det fortsatt 10 punkter som krever at du tar valg.

Alle handler om farger.

porterlight-bikes--7

Du kan velge farge på ramme, gaffel, fordekk, bakdekk, pedaler, sete, styrehåndtak, bremsevaier foran, bremsevaier bak samt girvaieren. Du kan foreløpig ikke velge hva slags komponenter du vil ha her, men du kan altså velge fargen.

Og det er mange å velge blant! Du kan sjekke om de matcher ved å studere bildet av sykkelen som endrer seg for hvert klikk. Straks du har funnet dine favoritter og trykket på bestillingsknappen, starter Lawrence byggingen og lakkeringen.

porterlight-bikes--8

Underveis sender han deg gjerne bilder av hvordan det går – og maks seks uker senere pakkes din fiks ferdige Bringley i en eske og sendes hjem til deg.

Du finner nettbutikken med konfiguratoren her.

Har du lyst til å prøvesykle en Bringley? Hvis du er i London mellom 13. og 27. august, kan du stikke innom popup-butikken til Lawrence i 12 Floral Street ved Covent Garden!

Porterlight er én av tre prosjekter som nylig ble tildelt gratis butikklokaler i to uker – i «Space for Ideas»-konkurransen to næringslivsaktører arrangerte i samarbeid med avisen London Evening Standard.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *