Det var masse folk og liv i butikken i Ivan Bjørndals gate 3 på Lilleborg ved Torshov i dag, og innehaver Aslak Moe var blidt og fornøyd vertskap.

oslo-transportsykkel-30553

INSTRUKS: Det tar noen meter å finne balansen for den som skal prøvesykle Bullitt for aller første gang. Aslak byr på tips og innspill.

Ikke så rart: Etter å ha tidoblet omsetningen på ett år, med base i en bygård i Nordre gate 20 på Grünerløkka, har han nå flyttet inn i en ny og romslig butikk – der jazzen tonet ut av høyttalerne på åpningsdagen.

oslo-transportsykkel-2731

DUOEN: Aslak Moe og Shane Walker ønsker velkommen til ny butikk på Lilleborg. Snart kommer skiltet på fasaden også på plass.

Fra nå av finner du Oslo Transportsykkel tett på Akerselva, i et nytt boligstrøk på Lilleborg – mellom Torshov og Sagene. Her er det Aslak selv og sykkelmekaniker Shane Walker som styrer butikken. Shane har lang fartstid som mekaniker fra verksteder som Raske Sykler og Felgen Sykkelverksted.

oslo-transportsykkel-2752

VELUTSTYRT: Bagasjebærere, lastekasser og barneseter : Trenger du å transportere mer på sykkelen du allerede har, finner du løsningene her.

– Dette lokalet har stått ubrukt siden bygget sto klart for to år siden, så vi har fått mange hyggelige ord fra naboene. De setter pris på at det endelig skjer noe her på hjørnet i første etasje, slår Aslak Moe fast – mens han beveger seg mot en eBullitt som står klar til prøvekjøring.

Klikk her for å lese intervjuet med Aslak Moe fra 2014

PÅ UTKIKK: Eivind Andreassen og Lene Julsen med lille Sofia på armen var blant de første som dukket opp hos Oslo Transportsykkel på åpningsdagen.

Som importør av både Workcycles og Bullitt har han så langt solgt mest av Workcycles Kr8 – kassesykkelen som mange velger å kjøpe med ettermontert motor.

– Jeg vil anslå at 80 prosent av syklene vi selger ruller ut døra med elmotor, enten original eller ettermontert, sier Aslak Moe.

oslo-transportsykkel-2651

EN HIT: I løpet av to-tre år har Bafangs BBS-01 blitt en svært populær elmotor for ettermontering. Oslo Transportsykkel har konvertert svært mange Workcycles med denne løsningen.

– Men straks Bullitt i fjor høst endelig kom med sin nye eBullitt med Shimano Steps-motoren, ble den umiddelbart vår bestselger. Det er en svært populær modell, som mange velger å utstyre med både barnesete og kalesje. Som distributør ser vi nå etter flere sykkelbutikker rundt i Norge som kan tenke seg å bli Bullitt-forhandlere, røper Moe.

oslo-transportsykkel-2746

GODSTOLEN: Erika ankom i pappas røde eBullitt, og inntok raskt kjente miljøer da hun kom inn i butikken. Barnesetet med bred rygg og nakkestøtte er ekstrautstyr fra Bullitt.

Workcycles leverer straks sin Kr8 kassesykkel med MM15-krankmotoren fra Østerrikske Schachner, etter å ha testet den mot Bafang og Sunstar over tid. Både Schachner og Sunstar registrere hvor hardt du selv tråkker i pedalane, og tilpasser dermed motorpådraget til dine egne krefter – slik integrerte løsninger som Bosch, Shimano og Yamaha gjør. Men Schachner er den eneste av disse to som tåler norsk kulde.

oslo-transportsykkel-2664

STOPP! Workcycles leverer sine lastesykler med enten rullebrems eller Magura hydrauliske felgbremser foran. De sistnevnte byr på klart kraftigere stoppegenskaper, og har vært på markedet siden 1987. Oslo Transportsykkel selger både disse og Maguras skivebremser løst.

Disse motorene krever dog en modifikasjon på rammerørene for å passe. Workcycles endrer nå alle rammer sine rammer for å gjøre dem parat for elektrifisering.

– Det er litt ventetid på noen Workcycles-modeller akkurat nå, men vi tilbyr tilsvarende lånesykler til kunder som har bestilt, slik at de straks kan få glede av sykkelvalget sitt. Nå har vi to Workcycles Fr8 som er på lån ute i byen, forklarer Aslak.

Akkurat nå er Oslo Transportsykkel den eneste butikken i byen som har et godt utvalg med longtailsykler: Ved inngangen står en Xtracycle Edgerunner side om side med artsfrenden Surly Big Dummy.

Den danske klassikeren Christiania Bikes er også på menyen, pluss Urban Arrow som snart er på vei inn fra importøren Evo Konsept. Et nytt bekjentskap er Walleräng, en svensk elsykkel med Shimano-motor – med et lekkert og fleksibelt design.

oslo-transportsykkel-2685

NORDIC COOL: Walleräng har fått mye oppmerksomhet for sin urbane debutmodell, som har rammemontert frontbærer og en ukonvensjonell bærer bak som ekstrautstyr. Det at bæreren foran skrus rett inn i ramma, gjør at bagasjen der ikke påvirker styringen i det hele tatt. En stor og ofte undervurdert fordel.

– Dette er et nytt merke fra de to brødrene Walleräng i Göteborg, som også er gründerne bak EcoRide. Med Walleräng tar de steget rett opp i premium-klassen. Jeg liker selvsagt spesielt godt at den kan leveres med rammemontert bærer både foran og bak – det var den detaljen som fikk meg til å ta den inn i butikken, innrømmer Moe.

oslo-transportsykkel-30561

KJENDIS: Siri Mittet i Gruten har Norges mest fotograferte Bullitt – og var kjapt innom åpningen før hun skulle videre til et nytt TV-opptak om oppstartbedriften hennes. Firmasykkelen er en Bullitt med Bafang-motor og spesialbygget kasse foran.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

2 Comments

 1. Thomas Drevon 5. April 2016 at 12:09

  Sykkelen lengst til høyre på dette bildet https://cargobikemag.com/wp-content/uploads/2016/04/oslo-transportsykkel-2708.jpg …vet du hvilket front-brett det er, og om det vil funke å montere på en Big Dummy?

  Reply

  1. Sorry, Thomas! Dette er frontbæreren til Walleräng-sykkelen som du kan se i helfigur på nest nederste bilde. Den skrus direkte inn i ramma med fire skruer, og funker dermed kun med denne sykkelen. Xtracycle Edgerunner har samme system, med skruefester i fronten av ramma. Skulle selvsagt ønsket at Big Dummy hadde det samme.

   https://www.instagram.com/p/3N4eATicW7/
   http://www.xtracycle.com/porter-rack-black/

   Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *