Verden går framover, tross alt. Se bare på denne lista her, folkens:

Boxbike: Ny butikk åpner i Bygdøy Allé 65 den 2. april – en rendyrket forretning for deg som vil ha lasteplan eller lastekasse foran på sykkelen din. Det er teamet fra SaresBike i Halden som eier og driver.

Evo Elsykler: Norges største elsykkelkjede har allerede åpnet ny butikk i Gjerdrums vei 5 i Nydalen i Oslo samt i Kongens gate 38 i Trondheim. Og den 29. mars åpner de enda en ny butikk i Verkstedveien 1 på Skøyen!

Oslo Transportsykkel: Ny butikk på Lilleborg ved Torshov har nettopp åpnet dørene i Ivan Bjørndalsgate 3, og får alt på plass om ikke lenge nå. De gamle lokalene på Løkka er nå fraflyttet.

OsloVelo: En helt ny butikk med café og verksted åpner med fest i Seilduksgata 23 på Grünerløkka nå på fredag, og dermed er det altså slutt på de trangbodde tidene for Løkkas urbane sykkelhandlere.

Sykkelpikene: Den nye butikken i Stavanger åpnet i Breigata 25. den 9. mars – og allerede 14. april åpner de enda en ny butikk i Fjordgata 66 i Trondheim. I tillegg har de også butikk i Kristiansand.

WattWorld: De sveitsiske ingeniørene i WattWorld har utviklet ladestasjoner for elsykler i ti år, og nå kommer både ladesystemene og deres elsykkelmodeller til Norge. Showrommet åpnet nettopp i Møllergata 39 i Oslo.

Og dette er bare det lille utvalget jeg har fått med meg i det siste.

lokkabikes-dapper-1080624

STAS: Dapper på Grünerløkka i Oslo var tidlig ute i den nye, urbane sykkelkulturen da de åpnet våren 2013. Nå får de selskap av flere uavhengige butikker. Bildet er fra Dapper Krankenhaus i Markveien.

Det er helt sikkert mange flere nye butikker som burde vært med på denne oversikten, i en tid der Norge for alvor oppdager hva elektriske sykler og lastesykler kan gjøre med hverdagen vår.

Uansett: Det er umulig å ikke glede seg over at nær sagt alle disse nye forhandlerne har lastesykler på menyen.

For bare et par-tre år siden var det vrient å finne slike sykler her i landet. Nå ruller de inn i kvalitetsbutikker i mange av de store byene. Dette er lokale, uavhengige faghandlere som kun selger sykler, som regel med verksteder og kunnskap deretter. Bruk dem!

Jeg skåler herved i svart kaffe, tar på meg partyhatten og blåser hardt i ryslen (vedder på at du ikke visste at det dét disse greiene heter) for alle de nye butikkfolka som står på for å spre gromsykler til folket.

Og så feirer jeg videre på mitt eget vis:

Altså med en ny og oppdatert lastesykkelguide på Transportsykkel – i et design som endelig gjør det mulig å lese via mobilen uten lupe. Si fra hvis dere vet om flere merker som bør være med her!

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *