Thor Hushovd vant Arctic Race of Norway i helgen. NRKs John Inge Johansen burde fått gull for feteste tjenestekjøretøy.

Foto: Kristoffer H. Kippernes

Da proffsyklistene kjempet om seieren i Arctic Race fra start i Bodø til målgang i Harstad i helgen, var det én sykkel som virkelig stakk seg ut. Den hadde ikke startnummer, men kan noe de andre ikke kan.

NRK  Nordlands videojournalist John Inge Johansen dekker Lofoten og Vesterålen fra sitt kontor i Svolvær, og dekket folkefesten på reportasjesykkelen DBS City – med opptaksutstyret i en fullstappet tilhenger.

Fotograf Kristoffer H. Kippernes dekket etapperittet for magasinet Landevei, men sendte sporenstreks bilder av NRK-mannen til Transportsykkel etter å ha oppdaget ham i Svolvær. Vi grep telefonen.

_IPP8262

– En fin gimmick, Johansen?

– Det er mange som tror det, men dette er faktisk mitt tjenestekjøretøy – og det er gått noen år siden jeg begynte å bruke den. Når jeg skal dekke begivenheter sentralt i Svolvær, er dette en smart måte å komme rundt på. Særlig nå i helgen, da hele byen var stengt for biltrafikk. Jeg kom meg enkelt rundt likevel.

_IPP8257

– Hva har du i tilhengeren?

– Der har jeg utstyr som kan gjøre nøyaktig det samme som den digre OB-bussen til TV2. Med det jeg har i de tre bagene her kan jeg redigere opptak og sende direkte, både på tv og radio. I tillegg skriver og fotograferer jeg for NRKs nettsider, alt med utstyr jeg kan få med på sykkelen.

nrk-nordland-sykkel2

Foto: John Inge Johansen

– Hvordan kom du på å skaffe reportasjesykkel?

– Det begynte med at NRK Nordland vant Sykle til jobben-konkurransen internt i NRK, og kjøpte denne sykkelen. Så ble den tatt med til Svolvær til bruk i et program om sykling i Lofoten. Siden ble den stående, og da søkte jeg om å få investere i tilhenger. Jeg så at denne sykkelen faktisk kunne transportere alt jeg trenger i den daglige jobbingen ute.

nrk-nordland-sykkel1

Foto: John Inge Johansen

– Er det tungt?

– Neida, lasten er nok under 20 kilo. Det er batteriene som veier mest, men det går helt fint å sykle rundt med dette. Må jeg utenfor byen, tar jeg privatebilen – firmabil er jeg ikke satt opp med.

 – Hvordan er hverdagen som syklende reporter?

– Veldig fin! Denne sykkelen er jo en fabelaktig kontaktskaper, og får alltid i gang praten når jeg dukker opp.

_IPP8264

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *