De fleste som skaffer seg longtailsykkel, tenker at de har masse plass til både pakker og unger. Men én ting kan ikke longtailen by på: Kalesje mot dårlig vær, og superkomfortable barneseter for de aller minste.

sverre-andre-bigdummy-33606

Da ei lita jente dukket opp i livet til Sverre og kona Anita, tok det dermed ikke lang tid før en skikkelig barnehenger ble koblet på bak hverdagssliteren Surly Big Dummy:

sverre-andre-bigdummy-4143

Sverre gikk for en Thule Chariot CX1 med fjæring og topp komfort, der vesla nyter turene og kan ta seg en bakoverlent blund om hun vil. Hvis han skal frakte større ting, har han også en Surly Bill-tilhenger for tungtransport.

sverre-andre-bigdummy-4171

Sverre er en durkdreven terrengsyklist med fartstid fra både Norgescup i utfor og lange fatbike-ekspedisjoner. Han bygger om egne sykler like ofte og kjapt som andre skifter klær, og det bærer også longtailen preg av.

sverre-andre-bigdummy-4122

Da han og familien dro fra Tønsberg til Oslo på transportsykkeltreff, fikk jeg endelig sett løsningen hans på nært hold og stilt noen kjappe spørsmål:

Hva fikk deg til å vurdere longtail?

– De allsidige mulighetene og brukervennligheten overbeviste meg. Jeg liker at longtailen både føles som og kan brukes akkurat som en vanlig sykkel, i tillegg til å kunne frakte en uhorvelig menge ting og tang – eller ett par-tre unger.

sverre-andre-bigdummy-4174

EKSTRAUTSTYRT: Rammebagen fra Revelate Designs ble egentlig innkjøpt til Sverres Surly Pugsley, men passer fint også på Big Dummy – og gir enda litt mer bagasjeplass. Setepinnen kan senkes og heves via en spak på styret, og braketten rett bak styret er til barnesetet fra Thule – der vesla gjerne sitter på godværsdagene.

Hva så du for deg av bruksområde før du fikk den i hus?

– Jeg kjøpte den for å bruke den til jobbpendling, butikksykling og langturer med telt og pikkpakk. Samt det å kunne frakte ting fra A til B med menneskekraft. Vi har jo bil, men det er mye morsommere å frakte ting med sykkelen.

sverre-andre-bigdummy-4204

Hvordan brukes den i dag?

– Akkurat som planlagt. Jeg bruker Dummyen til daglig jobbpendling året rundt, det blir drøyt 15 kilometer daglig – og så blir det i tillegg turer til butikken og til andelsgården for å hente matvarer. I helgene blir det ofte en sykkelutflukt med familien.

sverre-andre-bigdummy-4158

EKSTRA BREDT: Durkdrevne syklister er kresne på styrer – og vet nøyaktig hvordan de vil ha hendene plassert. Sverre tok med seg et ekstra bredt terrengstyre fra kanadiske Race Face, med oppsving som gir litt eksta høyde.

Er det noe som har overrasket deg med denne sykkelen?

– Anvendeligheten har vært en opptur! En Surly Big Dummy fungerer til det absolutt meste. Den er bunnsolid, og fungerer like godt på stitur i skogen som på en 20 mils landeveistur med oppakning. Dette er egenskaper som jeg liker godt, den gir meg muligheter i fleng.

sverre-andre-bigdummy-4180

SLITESTYRKE: Disse pedalene – DMR V12 Mag Ti – var ikke billige da de ble kjøpt inn for knallhard terrengbruk i 2006. De snurrer fortsatt silkemykt ti år etter.

Du har og kjenner flere andre Surly-modeller godt – hvordan synes du Dummyen oppfører seg på veien, til rask sykling i commutermodus?

– Den er enkel å styre og oppfører seg ganske likt en vanlig sykkel. Større svingradius og høyere vekt, selvsagt, men jeg synes den er overraskende kvikk og lettstyrt – på tross av størrelsen. Som jobbsykkel har den ingen problemer med å holde god fart på asfalten, heller.

sverre-andre-bigdummy-4155

BÆREKRAFTIG: To ekstra Salsa Anything Cage-pakkebærere på gaffelbeina er skreddersydd for å holde liggeunderlag eller kompakte soveposer på langtur. Dekket er Surlys splitter nye og brede Extraterrestrial – et allround-dekk for turbruk, perfekt på en Big Dummy.

Du modifiserte hjulene ganske kjapt. Hva gjorde du, og hvem vil du anbefale dette grepet til?

– Jeg er gammel sykkelmekaniker og liker å modifisere og teste ut alternative løsninger, så jeg bygget om sykkelen i det den kom ut av esken. Først monterte jeg en Surly Moonlander fatbikegaffel som har plass til mye større dekk, før jeg bygget et nytt hjulsett med 65mm brede Surlyfelger rundt britiske Hope-nav. På disse hjulene monterte jeg et 2,75 tommer bredt Surly Dirt Wizard-dekk bak og et 4 tommers fatbike-dekk i front.

– Da måtte også drivverket modifiseres litt for å hindre at kjedet subbet inn i siden på det nye bakdekket. Dermed fjernet jeg det innerste drevet på kranken, og satte den opp med to drev på 30 og 44 tenner – kombinert med ekstra store drev bak, på en 11-42 tenners kassett. Det fungerer perfekt.

sverre-andre-bigdummy-4172

NY STANDARD: Surly har droppet de smale Continental-dekkene og leverer fra nå av Extraterrestrial-dekket i 2,5-tommers bredde som standard. Sverre melder om svært lav rullemotstand, og setter pris på mønsteret som gir grep også utenfor asfalten.

Men nå ser jeg ikke noe fatbike-dekk foran her?

– Nei, jeg har byttet til et mer normalt Surly ExtraTerrestrial-dekk i fronten, på 2,5 tommers bredde. Det fungerer langt bedre til allsidig sykling enn fatbikedekket jeg brukte først. Kanskje ikke like tøft, men langt mer behagelig å sykle med. Jeg anbefaler dette dekket til den som vil ha en tøffere sykkel og for de som trenger ekstra bæreevne på mykt underlag.

sverre-andre-bigdummy-4177

TERRENGDEKK: Surly Dirt Wizard er ekstra store dekk laget for felger som er dobbelt så brede som vanlig. Det gir både ekstra godt grep på sleipt underlag og ekstra komfort.

Er det noe du er mindre fornøyd med av egenskaper eller løsninger på denne sykkelen?

– Egentlig ikke. Big Dummy er veldig gjennomført rett ut av boksen. Det eneste må være at jeg syns det er rart at sykkelen leveres med hybridkrank på med 48/36/26 tenner. En terrengsykkel-krank med 44/32/22T er mer passende, tenker jeg.

sverre-dummy-4195

GREI KLARING: Selv om Big Dummy har en ramme som tar ekstra plass med sine rør rundt bakenden, så er klaringen til tilhengeren helt fin. I svært krappe høyresvinger, av den saktegående typen du tar for å snu, så kan hengerstaget ta borti ramma. Ellers er det ikke noe problem.

Hvordan fungerer det med vogn bak en sykkel som er såpass lang, med ekstra rammerør bak bakhjulet? 

– Helt fint. Den bakerste delen av ramma kan skrubbe borti staget til vogna hvis du tar en svært krapp høyresving i lav fart, men det kan jo også skje med hjulet på vanlige sykler. Jeg unngår disse krappeste høyresvingene, og har ingen problemer. Den totale lengden er heller ikke noe å bekymre seg over til vanlig hverdagsbruk – longtail med rammebag og tilhenger er en super måte å få med seg alt på!

sverre-andre-bigdummy-4114

Kan du kort si noe om vogna og hvorvidt du synes den er verdt prisen?

– Vogna er en Thule Chariot CX1 og er i mine øyne et mesterverk. Den har alt og muligheter for enda mer, via et stort utvalg av ekstrautstyr. Sitteplassen er fantastisk flott utformet, beltene likeså. Ja, den er kostbar, men dette er kanskje den mest teknisk avanserte og best utviklede vogna på markedet. Jeg syns den er verdt prisen, helt klart.

sverre-andre-bigdummy-4191

LAVGIR: Big Dummy kommer med 36 tenner på største tannhjul bak. Sverre byttet til en kassett (som tannhjulene bak kalles) med 42 tenner på det største, for å kompensere for at det minste drevet foran måtte fjernes. Et Shimano XT RD-T780 Trekking bakgir takler det store drevet fint (selv om bruksanvisningen sier maks 34 t), og har også den klassiske vaierføringen inn til giret som Big Dummy trenger (de moderne girene lar vaieren gå på skrått inn på giret, noe som kommer i konflikt med sideveska). Legg også merke til de brede felgene med utfreste hull mellom eikene for å spare vekt.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

One Comment

  1. […] langhale/longtail (desse kan i nokre tilfeller kombinerast med vogn, t.d. litt kortare Benno, eller denne tre meter lange doningen!) 3 To «vanlege el-syklar med ei […]

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *