Jeg har vært på utallige seminarer. Og jeg har vært på utallige sykkelturer. Men den kombinasjonen som Oslo og Bærum opplevde i går i regi av prosjektet «Næring for klima», var både ny og lovende.

sykkel-naeringsliv-33653

TdF: Dette er altså sykkelstrekningen langs Frognerkilen som i løpet av de siste ti åra har blitt kalt Tour de Finance så mange ganger at det ikke er gøy lenger. Men i går var det ekstra gøy å sykle der – i et opptog av lastesykler som Oslo aldri har sett maken til! Alle foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Jeg fikk følelsen av at noen plutselig skrudde klokka noen år fram. Rundt meg på alle kanter rullet sykler som inntil nylig var eksotiske syn i Oslogatene. Nå vrimlet det av dem.

sykkel-naeringsliv-33785

SOM VIST PÅ TV: Kjetil Grude Flekkøy i NRK Østlandssendingen intervjuer Mikael Colville-Andersen på vei forbi Vækerø. Flekkøy er vant med stive, lette karbonrammer og racerstyre – og måtte omkalibrere sykkelmotorikken kraftig ombord på en lånt Workcycles Kr8. Colville-Andersen sykler på det som trolig er verdens mest sette Bullitt, etter mange år som blikkfang i utallige nettartikler.

Der var ambassadørene fra Nederland og Danmark, sistnevnte på en Riese & Müller Load med Bosch-motor. Der var urban mobilitet-guru Mikael Colville-Andersen fra Copenhagenize i farta på sin røde Bullitt, mens han ble intervjuet av NRKs reporter – som tråkket en Workcycles Kr8 mens han filmet med én hånd.

sykkel-naeringsliv-33717

DIPLOMATI: Torben Brylle (rød jakke) og Bea ten Tusscher (oransje jakke, på hans høyre side) er henholdsvis Danmarks og Nederlands ambassadører til Norge. De syklet i kortesjen ut til Fornebu, der de bidro med en samtale på podiet om sine respektive sykkelkulturer.

Bak dem kom nok et filmteam, i elektrisk rickshaw, syklende ved siden av elsykkelforhandlere, lobbyister og politikere ombord på to- og trehjuls lastesykler i alle varianter.

sykkel-naeringsliv-33776

BRED LAST: Siri Mittet og Bea ten Tusscher filmes mens de tråkker seg fra Skøyen mot Lysaker. Siri driver selskapet Gruten, som resirkulerer byens kaffeavfall til nye produkter. Hun fortalte på seminaret hvordan hennes Bullitt med spesialbygget kasse både er et nyttig transportmiddel og et blikkfang som ofte brukes i mediene.

Og helt i front, bokstavelig talt: Oslos byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, for anledningen på en blå Moustache elsykkel som hun fikk låne av Hulda Tronstad i Elbilforeningen.

sykkel-naeringsliv-33754

NYE TIDER: Jeg innrømmer det: For tre år siden hadde jeg ikke trodd at jeg skulle få se et slikt sykkeltog gjennom Oslo med det første – med elsykler og lastesykler som politisk og kommersielt tema. Men nå skjer ting fort.

Mens dette toget trillet ut fra Oslo sentrum, kom et annet tog syklende fra Sandvika i Bærum. Alle hadde samme mål: Telenors lokaler på Fornebu, der «Næring for klima» arrangerte seminar om næringsliv på sykkel, med Telenor som villig vertskap.

Næring for klima er et klimasamarbeid mellom Oslo kommune og en rekke virksomheter i byen, som forplikter seg på å gjennomføre konkrete klimatiltak i egen bedrift. Les mer om dette samarbeidet her.

sykkel-naeringsliv-33818

ILDSJELER: Initiativet til seminaret kom fra planleggerne i det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet Asplan Viak. Én av de som ivrer for sykkel der, er planlegger Asne Haug til venstre i bildet her. Hun guidet byråd Lan Marie Nguyen Berg på rett vei vestover i går, med byrådssekretær Anja Bakken Riise og sykkeldirektør Rune Gjøs hakk i hæl. I grønn jakke midt bak: Stian Steen-Olsen i Stians Sport, én av de største aktørene i norsk sykkelbransje, som blant mye annet har sykkelmerkene Merida og E-Green. På blå Bullitt bak til høyre: Kenneth D. Storrusten, også observert som deltaker på transportsykkeltreffene i Oslo.

Jeg tror de fleste hadde litt av den samme stemningen i kroppen: Det er noe som skjer, akkurat nå. Det er en forandring på gang. Tiden er endelig moden. Men har vi det som skal til?

sykkel-naeringsliv-4349

PRESSEMENN: Legg merke til hjelmen til NRK-reporter Kjetil Grude Flekkøy. Den er merket med fornavnet hans, «Kjetil». Et sikkert tegn på at hjelmens eier er aktiv rittsyklist og sannsynligvis medlem i en klubb der mange samles, og hjelmene lett kan rotes bort. Ren spekulasjon fra min side, selvsagt. Men jeg vedder gjerne på denne! (Oppdatert én time etter publisering, jeg tapte veddemålet. Melding fra en god venn som sykler landeveisritt: «Navn på hjelmen er for å kunne rope rett navn når vedkommende er sist i rulla på vei nedover og må legge seg over til høyre og tråkke litt mer på på for å skli fremover før man når toppen, legger seg til venstre og sklir bakover igjen. Med puls i rød sone, like klær og dypt nede i bukken er det lettere med navn enn å gjette på hvem det er»)

Foreløpig er det ikke mange næringsdrivende som utnytter lastesykkelens fulle potensiale her i byen. Men noen er det: Siri Mittet fra Gruten fortalte om sine erfaringer. Camilla Lilleby Kildal i Foodora fortalte om oppstarten som allerede har 280 matbud syklende rundt i Oslo. 

sykkel-naeringsliv-4321

FULL OVERSIKT: Kortesjen tok en kort pause innerst i Frognerkilen for å koble til baktroppen. Det oransje tårnet er markør for Havnepromenaden, som går herfra og helt sør til Kongshavn under Ekebergparken.

Og fra Mikael Colville-Andersen fikk vi tallene som viser hvor enormt potensialet er:

EU-prosjektet Cycle Logistics har gjort undersøkelser som konkluderer med at over 50 prosent av den motoriserte varetransporten i europeiske storbykjerner vil tjene på å flyttes fra lastebiler og varebiler og over på lastesykler.

sykkel-naeringsliv-33811

EHHH: Det er pinlig, men jeg har ikke lenger full oversikt over alle som sykler lastesykkel i Oslo. Disse hadde kanskje lånt sykkelen også, for alt jeg vet. Men kult at det faktisk er plass til en voksen foran i en Butchers & Bicycles Mk-1E.

Det handler om den smarteste metoden for å gjennomføre «the last mile delivery», helt fram til døra. Der er sykkelen smidigst. Derfor har flere byer allerede etablert omlastingspunkter like utenfor bykjernen, der syklene overtar.

sykkel-naeringsliv-33797

ARRRGH: Enda flere lastesyklister uten navn! Sykkelen foran er en Winther Wallaroo, utlånt fra Boxbike. Og herren på den blå Bullitten bak sykler i alle fall ved siden av Liv Jorun Andenes som jobber med kommunikasjon i Sykkelprosjektet i Oslo kommune (endelig et snev av kontroll igjen). Og ser der! Bak henne igjen sykler jo Rikke Dahl Monsen i Klima- og energiprogrammet i Oslo kommune, på sin fine Emotion elsykkel.

Mikael Colville-Andersen – som for tiden tilbringer mye tid i Oslo og mener at Oslo kan bli den neste store sykkelbyen i Europa – fortalte om Zalando-effekten. Skobutikken på nett er symbolet på det som skjer, som at halvparten av alle sko som selges i Nederland selges på nett. Hvem kan raskest og enklest frakte alle de små pakkene til riktig dør?

sykkel-naeringsliv-4317

FETE SYKLER: Iwan Thomson hos arkitektkontoret Lala Tøyen har noen av dere kanskje sett på Transportsykkel.no før, men da hadde ikke hans Butchers & Bicycles fått den fine dekoren. Bak ham kommer Evo Elsykler-gründer Jo Espen Bjerk på maken sykkel – etterfulgt av Vegdirektoratets Torstein Bremset og Elbilforeningens Hulda Tronstad, for anledningen på eBullitt.

DHL er allerede i full sving: 33 varebiler i Nederland og Tyskland er erstattet med en flåte gule Bullitt lastesykler med DHL-logo på kassene foran. Syklene er blitt et varemerke i seg selv, men fraktselskapet har ingen grønn agenda. De gjør det kun fordi de sparer 525 000 euro i året, og får varene kjappere ut.

sykkel-naeringsliv-33723

CYCLE CHIC: Rikke Dahl Monsen i samtale med meget velantrukket herre på en Gary Fisher Simple City av 2008-årgang, hvis jeg ikke tar helt feil. Velantrukne menn med sykkelkurv blir aldri feil, uansett.

Konkurrenten UPS har ikke tenkt å være dårligere, og satser stort på lastesykler i Tyskland og USA, fortalte Colville-Andersen. FedEx tenker i samme baner. I Barcelona kjører fire fraktselskaper til en omlastingssentral nær bykjernen, der syklene tar «last mile delivery».

sykkel-naeringsliv-33808

GRAND YOUNG MEN: Det var selvsagt ikke bare lastesykler på tur! Men uansett sykkeltype var det åpenbart sykler som får mye kjærlighet her, som årgangs-herresykkelen foran i midten ved siden av Torstein Bremset. Bakerst, med grønn jakke i kurven: Peletons directeur sportif, Aimar Niedzwiedzki, på sin vintage Peugeot racer – som han hevdet fortsatt hadde vinterdekk på. Vi snakker slicks på 25mm bredde. Jeg gleder meg til å se sommerdekkene!

Dublin har dirigert varebilene ut av sentrumskjernen og er nå EUs tryggeste bysentrum. Lastesykkelkulturen og lastesykkel-logistikken er en stor og viktig del av potensialet som Oslo har for å bli den neste store sykkelbyen i Europa, mente Colville-Andersen.

sykkel-naeringsliv-33634

BOXBIKE: Werner Jonassen er butikksjef hos nyåpnede Boxbike i Bygdøy Allé, dit han pendler 15 kilometer hver vei til jobb med sin danske Triobike Cargo med enorm BionX D-series motor i bakhjulet (fullt lovlig, selvsagt, 250w). I går lånte han og Boxbike ut mange lastesykler til seminardeltakere som ville prøve noe nytt på vei til Fornebu.

– Metodene er allerede i bruk. Idéene er gratis. Det er bare å forsyne seg, oppfordret den dansk-canadiske bydesigneren – som driver et rådgivningsselskap som hjelper byer over hele kloden med det han benevner med sitt favorittord: «Demotorisation» – avmotorisering, å fylle gatene med folk i stedet for biler.

sykkel-naeringsliv-33877

AND THE LIST GOES ON: Mikael Colville-Andersen midt i sin fyldige liste over hvor mange ulike ting som kan selges fra lastesykler i København, etter at borgermesteren gjorde det enklere å drive mobile gateboder. Her: Sushisykkelen!

Han var selvsagt ikke alene på podiet. Oslos sykkeldirektør Rune Gjøs minnet om at Oslo har vært en sykkelby før, og at sykkeltrafikken nå igjen øker dramatisk – selv med for dårlig tilrettelegging.

sykkel-naeringsliv-4305

BLID SJEF: Oslos sykkeldirektør Rune Gjøs hevdet hardnakket at han ikke skulle ha noe av æren for dette arrangementet, og at han bare hang på. Uansett var han svært fornøyd med å henge på.

– Byen er sulteforet på sykkeltiltak og folk er utålmodige. Derfor har byrådet nå vedtatt en ny standard for sykkel-infrastruktur som er tilpasset Oslos spesielle behov – med bredere arealer for sykkeltrafikk, adskilt fra resten av kjørebanen, fortalte Gjøs.

sykkel-naeringsliv-4391

FRAMME: Kortesjen har ankommet Telenorbygget, og lånesykler av typen Bakfiets.nl, Babboe City Mountain samt Riese & Müller Load skal parkeres hos riktig forhandler.

Konferansen åpnet med bidrag fra politiske ledelsen i Bærum og Oslo. Lan Marie Nguyen Berg var klar på at sykkelens rolle nå er viktigere enn på lenge:

sykkel-naeringsliv-33688

EN DAG…: Jeg ser fram til den dagen hvor dette blir en dagligdags scene langs Oslos sykkelveier. Og da snakker jeg ikke om sykling på feil side av midtstripa.

– Det ligger fremdeles mye uutnyttet potensiale for bruk av sykkel i Oslo. Når Oslo sentrum skal gjøres fritt for privatbiler, og byrutene for sykkel etableres, vil sykkelen få et enda større konkurransefortrinn. Både som et transportmiddel for folk flest, men også som et redskap til å utføre tjenester og levere varer, understreket Berg.

sykkel-naeringsliv-33848

SHOW: Stians Sport, Boxbike, Oslo Transportsykkel og Evo Elsykler var alle på plass for å vise sine elsykler og lastesykler. I midten: En Urban Arrow med Bosch-motor.

Og la til at Sykkelprosjektet i Oslo kommune nettopp har  startet et samarbeid med vegdirektoratet om å sette i gang pilotprosjekter for sykkellogistikk i samarbeid med næringsdrivende. Der skal det arrangereres en workshop i juni, som dere selvsagt får vite mer om her når det nærmer seg.

Klikk her for å se NRKs innslag fra seminaret og sykkelturen ut

sykkel-naeringsliv-4418

FAGPRAT: Christian Eide Larsen fra Evo Elsykler Skøyen og Aslak Moe fra Oslo Transportsykkel er konkurrenter i lastesykkelmarkedet, og har mye å snakke om. Her drøftes den nye batteriplasseringen hos Urban Arrow, som før hadde batteri under benken, men nå har fått Bosch-batteriet på baksiden av den romslige kassa (der det faktisk kan bli plass til fire småbarn!).

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

2 Comments

  1. Runar Andersen 3. May 2016 at 21:00

    Fantastisk å lese om dette. Rett og slett. Spennende utvikling vi går i møte.

    Reply

  2. Per Bjarne Løvsletten 4. May 2016 at 07:53

    Begynner å bli mye tøft som skjer i Oslo nå. Vi i Trondheim må skjerpe oss!

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *