Det er noe spesielt med elsykler og lastesykler: De må oppleves på nært hold, med deg selv på sykkelsetet. Det kan du gjøre ved å besøke en butikk, eller som vi gjorde i Bergen i går kveld:

bergen-transportsykkelkveld-34981Ved å samle et pent knippe med privateide modeller (pluss én demoutgave fra Sykkelbutikken i Bergen) på Festplassen og lage en transportsykkelkveld med vekt på prøvekjøring og erfaringsutveksling.

bergen-transportsykkelkveld-34990

Det slår nemlig ikke feil: Transportsyklister er glade i sine hverdagskjøretøy og elsker å la andre få oppdage hvordan de funker. Så også i Bergen, hvor stadig flere lastesykler nå ruller i gatene.

bergen-transportsykkelkveld-5001

Det var Sykkelbyen Bergen med sykkelsjef Einar Johan Grieg som tok initiativet – og inviterte undertegnede til Litteraturhuset, der gledelig mange dukket opp for å høre noen ord om fenomenet lastesykler – før tre lokale lastesyklister kom opp for å fortelle om sine erfaringer. Vi dro til og med tre digre sykler opp i salen i andre etasje, for å kunne demonstrere utvalgte finesser foran publikum.

bergen-transportsykkelkveld-34978

En stor takk til Renate Nedregård, Lea Toska Oppedal og Erik Alexander Bjelke for prima bidrag fra scenen i denne sesjonen!

bergen-transportsykkelkveld-35164Deretter bar det rett ut: Alle samlet seg på festplassen, der de neste 90 minuttene ble et eneste stort praksis-seminar i lastesykling. Hvordan funker denne kalesjen? Hvor lett er det å sykle svinger med denne? Hvor store barn får plass oppi her?

bergen-transportsykkelkveld-35063

Alle fikk svar, og alle fikk prøve. En svært hyggelig kveld med hjelpsomme og entusiastiske syklister. En fryd å få være med! Mer om syklistene og syklene kommer på Transportsykkel i løpet av de nærmeste par ukene. Stay tuned!

bergen-transportsykkelkveld-5149

bergen-transportsykkelkveld-35193

bergen-transportsykkelkveld-35145

bergen-transportsykkelkveld-5109

 

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *