Hverdagen kan by på en real bunke med en utfordringer. Det gjelder også de som er småbarnsforeldre. En god bilforsikring som gir deg leiebil når din egen er på verksted, kan bidra til å gjøre familielivet litt lettere.

Dette er det enkle poenget som forsikringsselskapet Codan ville minne folk på gjennom tre filmer om tre ulike fordeler være å være kunde hos dem.

Én av disse filmene skal illustrere hvor sykt plundrete det er å løse familielivets transportoppgaver når bilen er på verksted. Vi møter en far med tre barn som – applaus! – har bestemt seg for å fikse biffen på sykkel.

Så begynner moroa.

Pappa sykler neppe så ofte. Vi ser det ikke bare på det paniske blikket. Noob-faktoren framgår også umiddelbart av hjelmens posisjon: Jo lengre baki panna hjelmen er plassert, jo mer hjelpeløst udugelig er hjelmbæreren. Filmen nailer dette perfekt.

Vår mann har tre barn som skal til skole og barnehage. Han løser dette med minsten i barnevogn, samt sykkel til seg selv og de to andre barna.

Problemene oppstår selvsagt umiddelbart.

Pappa har skulderveske med egen PC, skolesekkene henger på styret. Juniors sykkel får teknisk svikt før turen er kommet i gang, pappa er allerede superstressa, og det går som det må gå. Det tutes og svettes.

Jeg innrømmer det: Jeg liker denne filmen.

Handlingen er selvsagt parodisk – men treffer planken som eksempel på stresset som oppstår når hverdagstransporten for barn og bagasje ikke funker. Den har også et helt tydelig og lettfattelig budskap fra Codan.

Det at den stadig vises igjen i betalte kanaler, tyder også på at den gjør det bra på effektmålinger og liking. Skulderklapp til reklamebyrået DDB der, altså.

For meg er filmen ekstra interessant fordi den viser hvordan svært mange ser på sykkelen som alternativt transportmiddel for barnefamilier:

Et utopisk, naivt og latterlig upraktisk alternativ.

Hvem gidder sånt stress? Moralen er enkel: Det er klart at det hadde vært bedre å hatt leiebil betalt av Codan!

Men vent. Hører du hvordan din indre sykkelnerd roper nå? Hør:

«ØYH, CODAN! DET FINNES JO MYE SMARTERE LØSNINGER ENN DETTE!»

Selvsagt gjør det det. Men ikke rop. Reklamebyrået har ikke fått betalt for å drive sykkelpropaganda. De skal fortelle at Codan hjelper deg med leiebil når din egen er på verksted, på en måte som flest mulig legger merke til. Den biffen fikser de fint, enten vi sykkelnerder liker det eller ikke.

Men jeg plusser gjerne på med et helt gratis råd til Codan Forsikring:

Skaff dere noen elektriske lastesykler også, og tilby dem til byboende kunder som et morsommere alternativ til leiebil!

Vår mann med hjelmen i bakhodet og stresset piplende ut av porene i huden ville helt klart kommet bedre fra det med lastesykkel:

De to store kunne fremdeles ha syklet selv, men de kunne også fått plass i kassa foran sammen med skolesekkene, mens vesla kunne sitte på eget sete bakerst eller rett bak styret.

Med elmotor mellom beina kunne vår mann rullet hele veien til barnehage og skole og videre til jobb – uten svette og frustrasjon. Og ikke minst: Helt uten kø og parkeringsproblemer.

Dette er naturlig nok ikke et alternativ for forsikringskunder ute på bygda med flere mil til jobben. Men det er en knallfin løsning for urbane forsikringskunder – og et enkelt grep som vil få Codan til å virke som et litt mer oppdatert og smart forsikringsselskap.

Hvilke sykler dere bør skaffe? Ta en kikk i Sykkelguiden, spør på Transportsykkelforumet – eller svipp innom en av spesialbutikkene i Oslo.

Hørte jeg en takk? Bare hyggelig!

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

One Comment

 1. Takk for gode og kreative innspill.
  Vi kan ikke love noe, men dine forslag vil bli sendt til riktige personer i selskapet.Lykke til med Transportsykkel.

  Vennlig hilsen
  Trude Martinsen Brun

  Senior kommunikasjonsrådgiver
  Codan Forsikring

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *