Tekst og foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Det er morgenstund i Oslo sentrum. Byen har våknet, klokka er allerede 07:30, folket skal på jobb. Men hvem ser jeg der borte? Er det ikke selveste samferdselsministeren som intervjues direkte på landsdekkende frokost-tv, mens han argumenterer for elsykkelens fortreffelighet?

jobbsykkelen-8069

UT TIL FOLKET: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og kommunikasjonsleder Petter Haugneland i Norsk Elbilforening møtte opp hos programleder Reidar Buskenes i God Morgen Norge på TV2 i dag tidlig. Der framsnakket begge elsykkelen som det perfekte pendlerverktøy for byfolk.

Jovisst!

Statsråd Ketil Solvik-Olsen tråkker seg nedover Karl Johansgate på elektrisk sykkel, tilbringer fem minutter på TV2s morgensending for å promotere den splitter nye elsykkel-kampanjen jobbsykkelen.no – og sykler direkte videre til Youngstorget.

jobbsykkelen-8154

FULL SKRUD: Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog er forlengst elsyklist, og møtte Ketil Solvik-Olsen på Youngstorget da han ankom på sykkel direkte fra TV2s morgensending. Bunaden var dog i anledning grunnlovsjubileet på Løvebakken, som begynte like etterpå.

Der ser jeg ham plutselig på en elektrisk lastesykkel. Og hvem er det som sitter i bagasjekassa foran?

Er det ikke stortingsrepresentant Abid Raja som har hoppet oppi der, mens han argumenterer for at elsykler bør fritas for merverdiavgift?

Så sannelig! «Hva med momsfritaket?», roper han til Solvik-Olsen, mens kameraene går og en sverm av elsykkel-importører flokker seg rundt politikerne.

Klikk her for å lese reportasje om kampanjeåpningen på Syklistene.no

jobbsykkelen-8194

POLITIKK: Statsråden fikk prøvesykle en elektrisk lastesykkel fra nystartede SaresBike.no – og fikk raskt en passasjer: Venstres Abid Raja vil kjempe på Stortinget for momsfritak på elsykler, forsikret han, mens Solvik-Olsens politiske rådgiver Reynir Jôhannesson fotograferte.

Et engasjert knippe forhandlere av elsykler står i kø for å la politikerne få prøvesykle og bli fotografert med akkurat deres modell. Elsykkelen er endelig blitt heit.

Abid Raja blir også intervjuet på TV2. Han står med en elsykkel foran seg, han er høylydt begeistret, og til slutt spør han reporteren: «Men har du prøvd selv, da?». Nei, det har ikke reporteren. «Den går helt vilt bra», sier Raja. «Ta denne og prøv!». Politikeren overtar mikrofonen. Journalisten stikker ut på prøvetur.

jobbsykkelen-8330

IVRIG: Abid Raja ble vilt begeistret for akselerasjonen på en BH Emotion, og insisterte på at TV2 Nyhetskanalens utsendte måtte prøve sykkelen selv.

Torget er fullt av folk og elsykler. Alle smiler det legendariske elsykkel-smilet.

Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for De Grønne, tråkker rundt på en fulldempet, elektrisk lastesykkel – med Arild Hermstad, miljøverner og styreleder i Syklistens Landsforening, i setet foran seg. Det summer i Bosch-motorer, det gjaller fra begeistrede tilrop.

jobbsykkelen-8257

TYSK CRUISER: De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson prøvekjørte en fulldempet Riese & Müller Load, og den ivrige syklisten Arild Hermstad fra Framtiden i Våre Hender tilbød seg å gjøre jobben som ballast – før han tok styringen selv.

I bakgrunnen høres en hes stemme i folkemylderet. Er det ikke reklameguruen Ingebrigt Steen Jensen med både mikrofon og publikum, i full gang med å lekse opp hvorfor elsykkelen er det beste alternativet for byfolk som vil nyte turen til og fra jobb med frisk luft og pene klær? Definitivt.

Hva er det som skjer? Er det like før jeg våkner nå?

GOD STEMNING: Samferdselsministeren strålte om kapp med morgensola etter debuten på elsykkel. Morgan Andersson i SLF, Jo Espen Bjerk i Evo Elsykler og Hulda Tronstad i SLF var fornøyd med drahjelpen i kampanjestarten.

GOD STEMNING: Samferdselsministeren strålte om kapp med morgensola etter debuten på elsykkel. Morgan Andersson i SLF (t.h.), Jo Espen Bjerk i Evo Elsykler og Hulda Tronstad i SLF var fornøyd med drahjelpen i kampanjestarten.

For tre år siden var elsykkelen fortsatt en kuriositet i det norske sykkelmarkedet. Den var for de spesielt interesserte, eller for folk med helseproblemer.

Trodde folk.

Helt til de fikk prøve selv. Helt til de oppdaget at elsykkelen kan gjøre hverdagen enklere, byen bedre og folk flest friskere.

BRANSJEGIGANT: Stian Steen-Olsen har i Stians Sport blitt en av Skandinavias største sykkelimportører, med Merida. Nå har de utviklet egne elsykler under merket E-Green – som konkurrerer i de lavere prisklassene. Steen-Olsen lot ikke anledningen gå fra seg til å gi statsråden bransjekunnskap.

BRANSJEGIGANT: Stian Steen-Olsen har i Stians Sport blitt en av Skandinavias største sykkelimportører, med Merida som flaggskip. Nå har han også utviklet egne elsykler under merket E-Green – som konkurrerer i de lavere prisklassene. Steen-Olsen lot ikke anledningen gå fra seg til å gi statsråden bransjekunnskap.

I årevis har ildsjelene forsøkt å lokke bilistene over på sykkelen. Men det er feige lag. Bilen vinner på komfort. Alle kan kjøre bil, uansett vær og føre. Det er bare å hoppe inn og gi gass. 

Men sykkelen? Den er for de spreke. De som vil trene hver dag, de som trives i trange klær, de som orker å svette i motbakkene og gjerne dusjer på jobb.

Trodde folk.

Helt de oppdaget at sykler med elmotor er noe helt annet. At elsykkelen er løsningen for alle som er lei av rushtrafikk, parkeringsproblemer og stillesitting.

jobbsykkelen-8133

MED OG UTEN MOMS: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sykler avgiftsbelagt elsykkel forbi en avgiftsfri elbil som tar like mye plass i trafikken som alle andre biler. Nå møter han stadig mer tydelige krav om at elsyklene bør nyte samme privilegium, fordi de kan skape en transportrevolusjon som minsker trafikkpresset og bedrer folkehelsa.

Det var dette budskapet samferdselsministeren kom med i dag.

Og alle som så ham på sykkelen, skjønte at han ikke var der bare av plikt: Statsråden brukte hele to timer på kampanjearrangementet, prøvesyklet mange ulike modeller, snakket med forhandlere og forlot til slutt torget på en elsykkel han gjerne ville låne med seg hjem for noen dagers prøvesykling.

MORO: Slik ser ekte begeistring ut – Abid Raja og Ketil Solvik-Olsen dro i gang en kort og vennskapelig kappkjøring på Youngstorget.

MORO: Slik ser ekte begeistring ut – Abid Raja og Ketil Solvik-Olsen dro i gang en kort og vennskapelig kappkjøring på Youngstorget.

2014 blir altså året da elsykkelen endelig blir forstått her i landet. Maset om juks begynner å bli gammelt, nå er syklene penere, bedre og mer fristende for alle som hittil har betraktet bølgen på avstand. En perfekt timing for en bred kampanje.

jobbsykkelen-8374

AKTØRENE: Her er noen av nøkkelpersonene bak kampanjen Jobbsykkelen, pluss Abid Raja – som nå vil kjempe for å gjøre elsyklene rimeligere. Fra venstre: Jo Espen Bjerk – eier av Evo Elsykler, Snorre Sletvold – leder av Norsk Elbilforening, Hulda Tronstad – informasjonssjef i Syklistenes Landsforening, Arild Hermstad – leder i Framtiden i Våre Hender og styreleder i Syklistenes Landsforening, Abid Raja – stortingsrepresentant for Venstre og andre nestleder i Transport- og kommunikasjonskomitéen, Petter Øyn – transportrådgiver i Transnova, Morgan Andersson – generalsekretær i Syklistenes Landsforening, Petter Haugneland – kommunikasjonsleder i Norsk Elbilforening.

En av spirene bak kampanjen ble sådd i et juleselskap for halvannet år siden. Der møtte Hulda Tronstad sin gamle venn Hans Håvard Kvisle. De hadde felles interesser. Hun er elsyklist og informasjonssjef i Syklistenes Landsforening. Han er elbilist og var da leder av Norsk Elbilforening.

På dette tidspunktet var elbil-salget i ferd med å ta fullstendig av. Men elsyklene levde fortsatt i skyggen, tross et eventyrlig salg og massiv oppmerksomhet nede på kontinentet.

INTERESSERT: Ketil Solvik-Olsen lot seg ikke be to ganger da importørene av landets fineste elsykler ville vise fram varene. Her er det Jan Henrik Koren i Eped.no som gir en kjapp innføring i tyske Flitzbike Traveller.

INTERESSERT: Ketil Solvik-Olsen lot seg ikke be to ganger da importørene av landets fineste elsykler ville vise fram varene. Her er det Jan Henrik Koren i Eped.no som gir en kjapp innføring i tyske Flitzbike Traveller.

De to bestemte seg for å gjøre noe. Og de var ikke alene. Det var allerede mange som ville gi elsykkelen et realt skyv inn i rampelyset.

Jo Espen Bjerk er en av dem. Den tidligere designeren hos elbilprodusenten Buddy driver nå landets største rene elsykkelkjede, Evo Elsykler, og sitter også i styret i elbilforeningen. De fikk med seg Transportøkonomisk Institutt, Kristiansand kommune – og sendte søknad til Transnova, som er Samferdselsdepartementets verktøy for å fremme mer klimaeffektive transportløsninger.

jobbsykkelen-8397

LEKKERBISKEN: Norges peneste elsykkel? Petter Øyn i Transnova var ikke den eneste som falt pladask for tyske Grace MX II fra Evo Elsykler under kampanjestarten på Youngstorget i dag tidlig.

De hadde troen på prosjektet, og bidro med 4,5 millioner. I dag tidlig så vi resultatet i Oslo sentrum – og på nettstedet jobbsykkelen.no

Kampanjen skal sørge for at flest mulig nordmenn får prøve en elsykkel selv. Det holder ikke å lese om dem. Det er først når du selv setter deg på og kjenner hvordan skyvet fra motoren hjelper deg avgårde, at det er mulig å forstå hvor gøy elsykling er.

«Vår teori er at en 30 sekunders testtur er mer effektiv enn en 30 minutter samtale», står det på kampanjenettstedet. Den teorien har mye for seg.

DAGENS MANN: Ingebrigt Steen Jensen intervjuer Ketil Solvil-Olsen foran et publikum tettpakket av bransjefolk og sykkelaktivister.

DAGENS MANN: Ingebrigt Steen Jensen intervjuer Ketil Solvil-Olsen foran et publikum tettpakket av bransjefolk og sykkelaktivister.

Kampanjen bygges opp som et roadshow, der demosykler skal lånes ut der folk samles gjennom sommerhalvåret – inspirert av den mangeårige, sveitsiske kampanjen New Ride.

Hunderfossen familiepark er ett eksempel: Der finnes det et energisenter hvor det lenge har vært mulig å prøve små elbiler på en liten bane. Denne sommeren kan folket få prøve elsykler der, i regi av Jobbsykkelen.no.

Men denne kampanjen er ikke den første. Naturvernforbundet i Hordaland lanserte et eget prosjekt i fjor høst, nemlig det fabelaktive testprogrammet Prøvekjøre.no.

naturvernforbundet-9831

PIONERER: Prosjektmedarbeider Jørgen Hovind og daglig leder Nils Tore Skogland i Naturvernforbundet i Hordaland har startet Prøvekjøre.no – der folk kan låne med seg elsykkel hjem for en ukes prøvekjøring. De har tro på at dette er effektivt grep for å fremme forståelsen for elsykler til transportbruk, og vurderer å etablere løsningen i flere byer enn Bergen etterhvert.

Der kan folk låne elsykler med seg hjem i én uke, mot en symbolsk betaling. Ved å bruke syklene i sin egen hverdag, kan folk virkelig få kjenne hva de er gode for. I tillegg reiser Naturvernforbundet rundt på store arbeidsplasser og arrangerer prøvekjøringer for å spre ordet og la folk kjenne elsykkelsmilet.

Også den kampanjen fikk fint besøk. Kronprinsparet kastet glans over lanseringen i fjor, og Prøvekjøre.no har som langsiktig mål å tilby sykler til folk i flere byer rundt i landet.

Foto: Gaute Gaarder

KONGELIG GLANS: Kronprinsparet deltok på åpningen av det nye miljøhuset i Mariboes gate i Oslo i september i fjor. Der fikk de også demonstrert elsykkelprosjektet av Nils Tore Skogland og Jørgen Hovind. Tidligere forbundsleder Dag Hareide til venstre. Foto: Gaute Gaarder

Men kongehuset styrer ikke avgiftspolitikken her i landet. Det er det Stortinget som gjør, og i dag inntok elsykkelen endelig den politiske arenaen for alvor. Det vil garantert blir solgt mange, mange flere elsykler i år enn noen gang før, momsfritak eller ei.

Men hvis politikerne mener alvor i kampen mot kvelningstruede bykjerner og saktegående bilkøer på overfylte innfartsårer, er avgiftskutt på effektive elsykler en løsning som hjelper trafikken mer enn tusenvis av nye elbiler.

Vi ønsker samferdselsministeren lykke til, og ikke minst:
God tur hjem fra jobb og opp til Voksenkollen!

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

3 Comments

  1. Ikke bare til byfolk. Jeg bor i Asker og har veldig lyst å kjøpe elsykkel for a pendle til og fra tog stasjonen. Kryss fingerne at VAT bli kutt.

    Reply

  2. […] Les også om transportsykling og elsykkelprosjektet «Jobbsykkelen». […]

    Reply

  3. Her var den, jo! Kampanjen jeg kunne ønske å starte selv, som relativt nyfrels jobbpendlende elsyklist! Gjerne momsfritak, men enda viktigere, kjære, kjære politikere og planleggere av storbyens sykkelinfrastruktur, er en prioritering av gjennomgående sykkelveier, intermodalitet mlm sykkel og offentlig transport og parkerte biler utenfor sykkelbanen!

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *