2016 blir året da de klassiske, nederlandske kassesyklene endelig kommer med moderne, integrerte elmotorer. Babboe får nå Yamaha-motor i kranken og trinnløst Nuvinci-girnav – mens Bakfiets.nl nå kan leveres med Shimano Steps og elektronisk giring via knapper på styret.

Feinschmecker-alternativet Workcycles produseres i mindre serier, og bygger ikke egne rammer for de integrerte motorene. Men de leverer nå for første gang sin Kr8 med krankmotor – i form av Schachners MM15-motor med momentsensor samt Nuvinci trinnløst girnav.

Se priser og leverandører i vår oppdaterte Sykkelguide

Hvis du tidligere har kikket på markedet for tohjuls kassesykler, har du kanskje lagt merke til generasjonskløften mellom de moderne utgavene med hydrauliske skivebremser og integrerte krankmotorer fra Bosch – og de klassiske, nederlandske modellene med trekasser, som er bygget for muskelkraft?

urban-arrow-cargo-bike-family-version-4

URBAN ARROW Family. Foto: Urban Arrow

Da Urban Arrow ble lansert i 2010 med Bosch elmotor og lastekasse med myke innervegger, var det en radikal vri på hjemmemarkedet i Nederland. Og da tyske Riese & Müller i 2012 kom på banen med sin Bosch-motoriserte supersykkel Load med fjæring på begge hjul, utvendige gir og sportslige ambisjoner, ble den helt unik i kassesykkel-kategorien.

x_reise-mueller_load_sport-blau_rote-wand-5

RIESE & MÜLLER Load Sport. Foto: r-m.de

Tar du i tillegg med den danske budfavoritten Bullitt i det moderne utstillingsvinduet, ser modellene fra Workcycles, Babboe, De Fietsfabriek og Bakfiets.nl temmelig konservative ut i forhold – med sine høyreiste styrer, trekasser og enklere trommelbremser.

Bakfiets.nl-Cargo-Bike-Lang-regenhuif

BAKFIETS.NL Cargobike Long. Foto: Bakfiets.nl

Men visste du at disse klassiske, nederlandske kassesyklene med to hjul faktisk er en moderne løsning? Dette konseptet ble først designet av Maarten van Andel så sent som i 2001, og lansert med det heller generiske merkenavnet Bakfiets.nl (bakfiets = kassesykkel på nederlandsk).

Dette ble altså den første serieproduserte tohjuls kassesykkelen i sitt slag – med egne sittebenker og vegger som skrår ned foran for enklere inn- og utstigning.

Men… hva med alle de eldgamle, svartlakkerte Long John-syklene som vi har sett i Køben?

Long_John_01

Foto: oldbike.eu

Jepp, de er selvsagt mye eldre. Tohjuls lastesykler med et lite forhjul foran lasteplanet har vært i bruk i nærmere hundre år. Den danske varianten – ofte kalt Long John – kan spores tilbake til 1923, da produsenten SCO lanserte modellen i Odense.

Men disse syklene var rendyrkede varefraktere, og ble lastet med alt fra aviser til kjøtt og melkeflasker i tiden før massebilismen kom på moten.

Det er først de siste femten årene at denne historien har tatt en ny vending:

Fra 2001 har lastesyklene på to hjul fått en ny vår som barnevennlige familiesykler, for alle som foretrekker å slippe bilkø og parkeringstrøbbel.

This is the very first WorkCycles Kr8 bakfiets to roll off the assembly line! This bike replaces the trusty Cargobike we've been selling for ten years. It's a little bit better in every way. The sun made a rare winter appearance and out we went to snap some photos. There are still some little nuts and bolts things to refine but it already rides and looks great. Of course YOUR Kr8 needn't be in such absurd colors but we do this with our demo/rental bikes to prevent theft. http://www.workcycles.com

WORKCYCLES KR8. Foto: Henry Cutler/Workcycles.com

Og dette får altså Maarten van Andel noe av æren for, etter at han ble lei av å tråkke sine egne barn rundt i det han opplevde som tunge, trehjuls kassesykler – som fram til 2001 var enerådende på kassesykkelmarkedet.

van Andel drømte om en lettere sykkel som var kjappere og enklere å sykle på – og utviklet dermed en slankere tohjulsmodell med trekasse og sittebenk. Hans rammedesign fra 2001 var også forskjellig fra de gamle LongJohn-syklene, og er basert på ett eneste rør som løper helt fra setepinnen og fram til gaffelen.

bakfiets-frame-lang

NYLAKKERT: Slik ser en Bakfiets.nl-ramme ut, før hjul, kasse og øvrig utstyr kommer på plass. Foto: bakfietsonderdelen.nl

van Andel utviklet i tillegg en ny parkeringsstøtte, Stabilo, som med sine fire kontaktpunkter mot bakken sørget for at sykkelen står stødig også når viltre unger klatrer ombord.

Her ser du van Andel selv fortelle om tilblivelsen – sammen med bilder fra fabrikken, Azor i Amersfoort:

Både utformingen av lastekassen, rammeløsningen og støtten ble patentert – siden dette var første gang noen hadde utviklet en slik kassesykkel skreddersydd for barnefrakt.

Dette kom godt med i 2006, da van Andel stevnet fem andre produsenter for plagiat – og vant i retten. Konkurrentene hadde kjøpt Bakfiets.nl-sykler, sendt dem til Kina og bestilt tro kopier – som selvsagt ble bygget med billigst mulig materialer i alle ledd.

Resultatet dukket fort opp i sykkelverkstedene i Nederland: Frustrerte foreldre kom inn med kassevegger som råtnet i regnvær, rammer og komponenter som rustet, bremser som knapt fungerte. Alle hadde gjort knallkjøp på billige kassesykler…

Da jeg besøkte Amsterdam i 2012, var Bakfiets.nl den klart vanligste kassesykkelen i gatene.

Henry Cutler, mannen bak Workcycles, begynte forøvrig først som forhandler av Bakfiets.nl – men oppgraderte syklene med kraftigere bremser, dynamodrevne lys, et sterkere bakhjul med flere gir og en rekke andre detaljer.

Cutler og vennen van Andel inngikk en avtale der Workcycles fikk selge Bakfiets.nl under navnet Workcycles Cargobike, til et par hundre euro ekstra – som en slags premium-versjon.

I februar 2013 kom så Cutler med den helt nye kassesykkelen Workcycles Kr8 – med lavere vekt, forbedret styring, delbar ramme, egen stålramme rundt kassen, sterkere støtte og bedre setebelter, blant mye annet.

I dag finnes det flere gode varianter av den klassiske, nederlandske kassesykkelen med trevegger – og alle har sin egen vri på konseptet. Men ingen av dem har hittil blitt bygget med integrert elmotor, de har kun fått ettermontert navmotor i et av hjulene.

Men i år tar klassikerne altså et skritt videre:

  • Bakfiets.nl kommer i år med integrert Shimano Steps krankmotor.
  • Babboe lanserer nå to nye modeller med integrert Yamaha krankmotor
  • Workcycles tilbyr også sin Kr8 med ettermontert krankmotor fra Schachner.

babboe-city-mountain-behind-cargo-bike

BABBOE:

Babboe er et merke som er lite kjent i Norge, men som i flere år har vært en slager hos unge familier på hjemmemarkedet Nederland. Merket ble til i 2006, som et forsøk på å bygge kassesykler til overkommelige priser, levert fra Kina.

De første utgavene ble mottatt med lett rynkede neserygger blant kassesykkel-connoisseurer, siden de selvsagt var enklere konstruert og utstyrt. Hjemme i Nederland er Babboe fortsatt et budsjett-alternativ. Det vil si: Helt til de setter inn Yamahas fabelaktige krankmotor i den nye Mountain-serien.

Da ryker prisen rett opp til de øvrige konkurrentenes nivå, men med kraftig dreiemoment og trinnløs girkasse bør dette bli en svært interessant modell når den nå slippes på det norske markedet. Batteriet er forøvrig smart plassert på en egen brakett under sittebenken foran – helt ute av syne.

bakfietsnl-this-bicycle-cruiser-cargobike-short-bi-9

BAKFIETS.NL:

Bakfiets.nl bygger syklene fra grunnen av i Nederland, hos produsenten Azor. Det er selvsagt litt forvirrende at dette merkenavnet er identisk med den helt generiske betegnelsen på sykkeltypen, men sånn er det altså. Og nå i 2016 nøyer de seg ikke bare med å bygge inn Shimanos motorsystem i rammen, de leverer også syklene sine i Cruiser-utgaver med lyse ballongdekk og flere nye farger.

Batteriet er her plassert på bagasjebrettet, og på styret finner du girknappene som Shimano leverer: Her er det altså ingen girvaiere som kan fryse fast i kulda eller bli trege av korrosjon – her er det kun elektroniske signaler som går i ledning fra styret til bakhjulet, der en liten servomotor sjalter inn riktig gir.

Den unike rammeløsningen med det ene, lange rammerøret er fortsatt beholdt – og en kikk i 2016-katalogen gir deg så mange utstyrsalternativer at min dypeste medfølelse går til forhandlerne som skal holde styr på alt sammen.

We've been painting Kr8's in all sorts of color combinations but I really like the simplicity and contrast of this one. We now also have black panels for the Kr8 in stock. They're made of the same tough "betonplex" as the birch finished versions. http://www.workcycles.com

WORKCYCLES:

Workcycles-sjef Henry Cutler har testet ulike navmotorløsninger i flere år, samtidig som han har vært en uttalt skeptiker til all avansert mekanikk som kan gå i stykker. Først nå fant han altså en ettermonterbar krankmotorløsning han hadde tro på. Schachner MM15-motoren på Workcycles er snarlik en Bafang, men Kr8-rammen har fått noen tilpassinger som gjør det enklere å få motoren på plass under kranken.

Og mens Bafang-motoren bare registrerer at hjul og pedaler går rundt, så registrerer Schachner-motoren også hvor hardt du tråkker i pedalene (dette kalles momentsensor, og finnes i alle de innebygde systemene).

Med en slik sensor (som alle de integrerte motorene har) kan elmotoren tilpasse kreftene bedre til ditt tråkk, slik at motorkraften leveres mykere og føles som en mer naturlig muskelboost – mens Bafang ufortrødent dytter på, uansett om du tråkker lett eller tungt.

For ordens skyld: Jeg har brukt sistnevnte i to år nå, og lever greit med det systemet – men det føles klart mer primitivt enn Yamaha, Bosch og Shimano-systemene.

Workcycles Kr8 V-8 er navnet på spesialutgaven med motor, og den leveres med Nuvinci trinnløs girkasse og Maguras knallgode, hydrauliske HS-11 felgbremser.


Det er flere andre interessante nyheter på kassesykkel-markedet i år, men akkurat her ville jeg bare kikke på nyhetene fra Nederland. Har du tips eller spørsmål om andre modeller du lurer på, er det bare å fyre løs i kommentarene under!

Se også Transportsykkels store guide til lastesykler for flere merker og modeller

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *