Er du blant dem som liker elsykkel-konseptet, men sliter med å like stilen? Electrolyte er i byen for å hjelpe deg.

Johan Brox triller sykkelen ut fra butikklokalene til Dapper i Nordre gate på Grünerløkka. Det første jeg legger merke til er fargene. Oransje og pastellblått – hentet direkte fra de legendariske racerbilene som Gulf Oil har sponset i en mannsalder.

electrolyte-strassenfeger-duo

Det neste er gaffelen foran. Den har kun ett bein, som holder forhjulet på venstre side. På toppen av det tykke gaffelrøret synes et sett lysdioder som røper at noe foregår der inne.

electrolyte-9840

Jepp: Denne gaffelen rommer batteriet som holder motoren i framnavet gående. Resten av sykkelen er bygget helt uavhengig av det elektriske systemet. Med batteriet gjemt i fronten er profilen lik en hvilken som helst strømløs sykkel, bortsett fra at detaljene skiller seg ut.

electrolyte-9852

Sveisene på ramma er slipt for å skape silkemyke overganger mellom rørene. Kjedet er byttet ut med et belte, og noen gir er ikke å se. Men de er der. Baknavet har nemlig en klassisk finesse: Et lett bakovertråkk lar deg skifte mellom to utvekslinger, slik mange sykler gjorde for 40-50 år siden.

electrolyte-9849

Et mer kontant bakovertråkk aktiverer bakbremsen, som altså kun styres med pedalene. Navet er Kick Shift S2C fra Sturmey Archer  og sørger for at bakhjulet verken trenger girhendel eller bremsehendel der framme på styret.

electrolyte-9856

Forbremsen er dog en hydraulisk skivebrems fra Magura, som har hendelen plassert på et styre av «bullhorn»-typen. Det gir deg to steder å plassere hendene, noe som er bra for slitne håndledd. Linjelekkert er det også.

electrolyte-9846

Det er da også rene linjer og klassisk estetikk som er nøkkelpoenger for denne sykkelen – en Electrolyte Straßenfeger II. En sporty bysykkel for den som vil ha elsykkelfordelene uten de visuelle ulempene.

electrolyte-9844

Jeg møtte produsentene på Eurobike-messen i fjor – Matthias, Martin og Fabian. En designer og to maskiningeniører, stolte over hva de har bygget fra sin base sør i Tyskland. Electrolyte ble startet opp i 2010, og det lille selskapet med de hyggelige folkene leverer nå fem elektriske modeller og tre strømløse, «unplugged»-sykler.

Brorparten av elsyklene bruker den særegne gaffelen med innebygget batteri og motor i framhjulet.

– Vi likte konseptet med elsykler som lar deg sykle lenger og raskere, men klarte aldri å bli venn med utseendet på elsyklene vi fant, forklarte designer Martin Meier.

electrolyte-ansatte

– Vi likte godt de enkle, rene singlespeed-syklene og de klassiske racerne – og bestemte oss for å utvikle elsykler inspirert av disse. Dermed ble Electrolyte født, sa Meier – og sendte meg ut på prøveturer med både Straßenfeger og modellen Vorradler.

electrolyte-9584

Den sistnevnte er alternativet for de som vil ha motoren bak – og lever godt med batteriet montert i selve ramma. Men også her har Electrolyte maskert etter beste evne: Ramma er designet rundt en triangulær boks, som rommer et batteri du kan løfte opp og ut for å lade.

electrolyte-9585

På avstand er det dermed vanskelig å umiddelbart forstå at det ligger et batteri midt i ramma – men på styret røper displayet fra motorprodusenten Go SwissDrive at baknavet har elektrisk medvind innebygget.

electrolyte-9579

Skulle jeg valgt elsykkel for pendlerbruk, hadde Vorradler vært førstevalget av disse to. Motoren føles et hakk mer sofistikert og kraftig enn framhjulsmotoren på Straßenfeger. Batteriet har også bedre kapasitet her, med 14,5 Ah versus 8,7 Ah hos Straßenfeger.

electrolyte-9580

Men dersom behovet først og fremst er en stilfull venn i bytrafikken – eller dersom du bare er fullstendig solgt på Le Mans-bilene fra Gulf Oil: Stikk innom importøren Dapper og test en elsykkel du garantert ikke vil se maken til her i landet.

Sjekk dog gjerne kontofonen først, hvis du er disponert for impulskjøp. Prisen er nå 32 995 kroner – mens veiledende pris er oppgitt til 39 995.

PS: Dapper har endelig fått nytt, større verksted – Dapper Krankenhaus! Inngang fra Markveien 51, rett rundt hjørnet for Dapper. Så vet du det også.

Electrolyte_unplugged_strassenfeger_A02-800x640

UTEN MOTOR: Straßenfeger (betyr «gatefeier» på tysk) finnes også i strømløs versjon, med diskret dempegaffel fra Suntour som byr på 30mm fjæring – skreddersydd for å lindre skrangling i jekslene over røff brustein.

 

Electrolyte_36volt_kosmopolit_A02-800x640

LITEN KVIKKAS: Årets nyhet fra Electrolyte er bysykkelen Kosmopolit. Med 20-tommers hjul tar den liten plass, og koblingene på ramma sørger for at den kan deles i to og ta enda mindre plass. Motor og batterigaffel er ellers lik som Straßenfeger. Er du svak for slike minisykler, men klarer deg uten strøm? Sjekk i så fall ut Cannondale Hooligan.

 

Electrolyte_36volt_brandstifter_02-800x640

FULLT UTSTYRT: Liker du Straßenfeger, men saver skikkelig bruksutstyr og bredere utveksling? Modellen Brandstifter kommer ferdig utstyrt med skjermer, lys og bærer – samt 11-girs Shimano Alfine-nav.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *