Alle som har sett noen prøve elsykkel for aller første gang, vet hvordan elsykkel-smilet ser ut. Men for Tharan ble det mer enn et smil. Hun havnet hodestups inn i en italiensk forelskelse.

Tekst: Tharan Fergus
Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

tharan-9986

Tharan Fergus arbeider som hydrolog og har elsket å sykle siden lenge før hun kjøpte sin første håndbygde gromsykkel fra London-verkstedet Witcomb Cycles for tretti år siden. Hun har eid utallige sykler, og jobbet som mekaniker på sykkelverksted. Men hun hadde aldri regnet med at det var en elektrisk, italiensk bakerisykkel som skulle gi henne følelsen av å være forelsket.

Her er hennes egen rapport etter to månder med elektrisk longtailsykkel i Oslo:

Mannen min forsto at det var alvor da han fikk tekstmelding fra sykkelbutikken: «Jeg er forelsket».

To dager etter var forelskelsen i hus. En elegant, håndbygget italiener med kapasiteten til en skotsk arbeidshest og rekkevidden til en amsterdamsk syklist. El Ciclo Mugnaia nr 325 var blitt min.

tharan-0031

Og siden 4. november har vi rullet sammen, hjemme fra Tåsen ned til jobben på Grünerløkka og opp igjen, opp til Økern og Helsfyr på møter, til Ekeberg dyrepark med lille barnebarn og over til Gimle på shopping, tilbake til Løkka for noe jeg har glemt. Hurra! Amsterdam og København har flyttet til hjem til meg i Oslo!

Møter, befaring, juleshopping og storhandel har aldri vært så morsomt. Er det noen som trenger noe i butikken kanskje? Alnabru? Here I come!

tharan-sitat

Dette skal egentlig være en teknisk og saklig anmeldelse av vintersykkelegenskapene til en elektrisk longtail, men den pure sykkelgleden denne herlige sykkelen har utløst måtte komme først.

El Ciclo Mugnaia er altså en italiensk håndbygget elektrisk longtail, inspirert av en klassisk, italiensk bakerisykkel fra Vigevano i Nord-Italia.

Produsenten er det lille firmaet El Ciclo fra samme by. De har spesialisert seg på å lage kopier av italienske vintagesykler (som det ikke er få av) og gi dem en elektrisk dytt.

EVO Bikes på Storo importerer og selger El Ciclo. Og det var her jeg helt uskyldig vandret inn 2. november på jakt etter en vintersykkel.

tharan-0004

Sykling om vinteren i Oslo kan ligne en øvelse for de barske uten forfengelighet. I siste nummer av bladet Syklistene foreslås en vinterbekledning a lá froskemann på utrykning. For de av oss som vil sykle til og fra våre hverdagslige gjøremål, ligne våre medmennesker og har noen bakker til og fra (og det har vi i Oslo), er elektrisk sykkel løsningen.

Du får den ekstra dytten oppover som gjør at du unngår å bli dyvåt av svette og som hjelper deg sykle halve byen rundt i mørket og kulda etter akkurat den gaven til han som fortjener det – og som du ville gjort sommerstid uten dytt. Den ekstra dytten hjelper også når du står halvveis fast i snøfonna og er på vei ned i bakken.

tharan-9971

Når sykkelen også har dameramme som kan hoppes ut og inn av med kjole på, er vintersykkelen perfekt.

Og piggdekk selvsagt. Schwalbe piggers er tingen – og best når de er innsykla!

Motoren til Mugnaien sitter i bakhjulet og setter igang etter en halv omdreining på pedalene (optisk sensor) og kuttes når du slutter å trå rundt og/eller bruker bremsene. Den har 8 utvendige gir og tre «motorstyrker». Man finner raskt ut hvilke kombinasjoner passer sammen og i hvilke situasjoner.

tharan-0016

Med en vekt på 25 kilo, bredt styre og oppreist sittestilling er det ikke tvil om hvem som er gatas dronning. Vekta gjør at sykkelen sitter utrolig godt på veibanen både på tørt, våt og glatt føre.

20 tommers forhjul gjør sykkelen kvikk og lett å manøvrere og den gir rask respons. Dette er ikke en fordel i snøføre (i skrivende stund kun få dagers mulighet for testing, vel å merke). Den reagerer litt for raskt og føles ustabil. Der hadde nok større forhjul vært å foretrekke.

tharan-0034

Vekten trekker også litt ned på det tyngste og dypeste snøføret. Når man først begynner å skli, skal det mer til for å rette opp.

Det må imidlertid mer sykling og mer variert vinterføre enn det har vært til nå for å felle noen dom over vinteregenskapene til Mugnaien.

Shopping- og hverdagssykkel-egenskapene derimot! De er uovertrufne, med  bagasjebrett foran over forhjulet som tar 15 kilo – og et over 70 cm langt og 15 cm bredt lasteplan i mahogni som tar opptil 50 kilo. Samt fotstøtter på hver side.

tharan-0037

Sykkelen er i tillegg lett gira, og dette – sammen med motorhjelpen – gjør at man kommer opp de bratteste bakker i Oslo. Bakken opp Akerselva ved Møllefossen ble forsert elegant og uten problemer en mørk førjulskveld med dagens fangst.

Solid, dobbel støtte og fjær som holder forhjulet gjør også transport- og lasteegenskapene uovertrufne.

tharan-0020

Jeg har utstyrt min sykkel med en stor bruskasse foran og 45 liters dobbelvesker fra den nederlandske produsenten Beck. Billige og solide, og lett å få tak i på nettet. Veskene kan brettes unna når man trenger å ta i bruk fotstøtten til de store pakkene. I tillegg har jeg en mindre veske foran på høyre side, en gave fra en venn – kjøpt i Marokko.

Etter to måneders nærmest kontinuerlig bruk er jeg fremdeles nyforelsket.

Nå gleder jeg meg til å sykle inn i den hvite vinteren – kanskje jeg kan bruke den til og fra skituren?

tharan-0046

 

El Ciclo Mugnaia koster 29 990 kroner og selges via EVO Bikes. Den kan også leveres med bagasjekasser i tre foran og bak, snekret for hånd av Giovanni på verkstedet hjemme i Vigevano.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *