Det er langt over hundre år siden sykkelen ble oppfunnet, men denne geniale, enkle oppfinnelsen kommer stadig i nye varianter. Lyst på noe helt, helt annerledes?

C-C-Ruckus-Night-Shoot-46a Sjekk i så fall disse urbane godbitene fra Coast Cycles i Singapore, en gatesmart kombo av sykkelbutikk, verksted og café noen kvartaler unna de populære strandområdene langs East Coast Park.

C-C-Quinn-City-Shoot-53a Her designer gründeren Jansen Tan en serie med bysykler som skreddersys for hjemmepublikumet, og som selges via nettbutikken. De første kundene har allerede dukket opp i USA, Taiwan og Australia.

Ruckus-Front-ViewRed Jeg oppdaget Coast Cycles Ruckus da siste nummer av papirmagasinet Urban Cyclist (tegnet abo på impuls, kommer ikke til å fornye, jeg er ikke SÅ interessert i ettgirssykler med fastnav) kom i posten i går:

Dette er en helt uimotståelig morosykkel med lang sal og superfeite dekk (4,25 tommer!) på små felger. Designmessig en hyllest til 70-tallets minimotorsykler. Totalt ufornuftig sykkel, men akk så morsom!

C-C-Ruckus-Night-Shoot-76a Skreddersydd for to personer på sittebenken, og med muligheten til å løsne og skyve pedalene (i praksis: kranken) bakover langs bunnen av ramma – slik at du kan sitte hvor du vil på benken og fortsatt ha beina på rett sted.

C-C-Ruckus-Night-Shoot-electric Styret er faktisk også justerbart, ved å løsne noen bolter kan du flytte det opp og ned etter behov. Ramma kommer foreløpig kun i rødt, og dekkene fås i svart, rosa, oransje eller grønt. Krankmotor kan leveres som ettermontert ekstrautstyr.

C-C-Quinn-City-Shoot-12a Coast Cycles har attpåtil sin egen lastesykkel på menyen – nemlig lille Quinn. Hovedkriterium for konseptet: At den kan tas med inn i heisen!

Print Dermed ruller den på 20 tommers hjul, og har plassert bagasjen i midten. Ramma har en hylle og to overrør som lar deg plassere en romslig veske midt i sykkelen. Med kurv som ekstrautstyr foran kan du få med deg litt til.

C-C-Quinn-City-Shoot-22aIngen heavy duty lastesykkel, med andre ord – men en fiffig vri for travle storbyfolk. Kommer neppe på norske butikk-gulv med det første, men er altså tilgjengelig via verdensveven på coastcycles.com.

Hvis du da ikke skal til Singapore med det første, slik at du kan stikke innom sykkelcaféen og ta en kikk selv.

PX9A8813

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

One Comment

 1. atlekristensen (fremdeles 42:15) 12. June 2016 at 19:45

  “papirmagasinet Urban Cyclist (tegnet abo på impuls, kommer ikke til å fornye, jeg er ikke SÅ interessert i ettgirssykler med fastnav)”

  hæhæ, jeg elsket denne bladet, likte den ensidige fokuset på ekte sykler!
  Desverre forsvant den fra Narvesen, og jeg glemte hele greia, så jeg har missa en del numrer siden sist. Damn.
  Vil du selge disse til lille meg siden du ikke er så interessert?!

  Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *