Nå vil Bosch gjøre det enda morsommere å være på tur med elsykkel – med den helt nye computeren Nyon:

Alle som følger med på det europeiske elsykkel-markedet, kan se én motorprodusent som dominerer 2014-sesongen: Tyske Bosch lanserte andre generasjon av sine elmotorer i fjor sommer, og fikk umiddelbart en stor andel av sykkelprodusentene som kunder.

I dag har de tre modeller på markedet  Classic Line (første generasjon), Active Line (andre generasjon, for bysykler) og Performance Line (toppmodell av andre generasjon, for de som vil ha litt ekstra dreiemoment: Denne har 60 Nm jfr 48Nm for Active Line – mens Classic Line har oppgitt 50 Nm).

bosch-eurobike-9683

Siden merkenavnet Bosch allerede er både velkjent og velrennomert innen elektronikk, skaper det trygghet hos kundene i et marked som fortsatt befinner seg i en tidlig fase. Når motorene i tillegg høster godord fra mange hold, er det ekstra interessant å se hva folkene bak tenker på.

bosch-eurobike-9381

Derfor møtte jeg Tamara Winograd fra Bosch under verdens største sykkelmesse, Eurobike, i Friedrichshafen i fjor høst. Der viste hun 2014-motorene som du kan se i butikkene nå – og ikke minst den nye kjørecomputeren Nyon som denne sommeren er på vei ut i begrenset opplag.

bosch-eurobike-9392

Nyon er inspirert av infosenteret i nye biler, med GPS og kartvisning, med en sirkel rundt din posisjon på kartet som viser deg gjenværende rekkevidde. Med Nyon kan du også styre musikk og innkommende samtaler på mobilen din, lese SMSer og koble til pulsbelte.

bosch-nyon-pressebilde

Nyon gir et lite glimt av hva som skjer når en aktør som er tungt inne i bilbransjen involverer seg i elsykkelbransjen: De vil skape en utvidet kjøreopplevelse, og ser på elsykkelen som noe langt mer enn bare en sykkel som har fått elmotor.

De ser en egen, selvstendig kjøretøykategori – og vil gjerne definere den på nytt.

bosch-eurobike-9310

La oss høre hva Tamara har å si:

– Bosch og elsykler er jo en ganske fersk historie. Fortell!

– Vi kom kanskje inn sent, men jeg synes vi kom inn godt. Dette startet som et internt prosjekt hos Bosch med bare tre personer i 2009. Vi som jobber med elsykkelsystemet i dag er fortsatt et svært lite selskap inne i et veldig stort selskap. Vi bruker teknologi og kompetanse fra mange deler av selskapet, og ingeniørene våre hentet vi fra bil-avdelingen og powertools-avdelingen. Der kan de som kjent allerede svært mye om elmotorer. I 2010 presenterte vi den første løsningen – og allerede året etter, i 2011, var det i produksjon. Dette var i en periode da Bosch var i en kritisk fase, og vi ville inn i et voksende elsykkelmarked og bidra til å utvikle det.

bosch-eurobike-9294

– Hvor tett er samarbeidet med sykkelprodusentene?

– Vi ser først på forbrukerne: Hva vil de ha nå, hva vil de ha i morgen? Vi lytter både til produsentene og brukerne, og vi setter sammen et helt komplett system med alt som trengs for å gi en sykkel elektrisk drift. Vårt system skal være enkelt for produsentene å integrere, og dermed også minimere feilkilder. Sykkelmarkedet er som du vet svært stort, så produsentene ønsker å bruke «Powered by Bosch» som et slags garantistempel.

bosch-eurobike-9672

– Hvor i verden bygges motorene deres?

– Vi begynte i Frankrike, men flyttet produksjonen til Ungarn i 2012. Utvikling og design skjer fra vår hovedbase i Reutlingen her i Tyskland.

– Hvor mange enheter lager dere i året?

– Det kan jeg ikke si.

– Tenkte jeg det ikke!

– Hehe. Men tallene vi har nå pr august 2013 viser at vi har 30 prosent av markedet i dag. Sannsynligvis større i Tyskland. Uansett er vi akkurat nå markedsleder, og vi fokuserer sterkt på Europa nå. Vi ønsker at syklistene nå skal kunne stole på at de nye elsyklene endelig er pålitelige og problemfrie.

bosch-eurobike-9302

– Det er jo mange motorprodusenter som vil si akkurat det samme?

– Ja, det er et stort antall av ulike motorsystemer på markedet, og det er sterk konkurranse. Vi ønsker å finne vår egen måte å gjøre det på, og skape et produktdesign som ikke bare gjør en sykkel til en elsykkel, men som skaper en helt egen produktkategori. Produktdesignet skal definere hvordan du forstår produktet.

bosch-eurobike-9334

– Jeg vet ikke om jeg forsto det siste der helt?

– Dette markedet er i ferd med å endres fullstendig. Inntil for et års tid siden trodde mange fortsatt at elsykler er for pensjonister. Men se deg omkring nå! Du har et enormt antall terrengsykler med elmotor. Du har raske, sporty sykler og designmodeller for urbant bruk, og vi ønsker at alle Bosch-elsyklene skal være lette å kjenne igjen – som om de blir en helt egen kategori, noe mer enn bare en sykkel som noen har satt motor på.

– En ny type kjøretøy, altså?

– Ja, men dette er ikke bare praktisk, slik mange allerede ser. Det er gøy også! Folk velger ikke elsykkel bare fordi det er tungt å tråkke selv. De velger elsykkel fordi det gjør sykling morsommere. Det er en ny måte å ha det gøy på. Du trenger ikke lenger lure på om du klarer eller orker å sykle opp til det fine utsiktspunktet. Med elsykkel vet du at du kan. Et annet poeng er at par og familier kan sykle sammen, elsykkelen gjør det lettere for folk med ulike form å sykle sammen. Og så har du selvsagt cargosyklene fulle av barn og varer.

bosch-eurobike-9345

– Jepp. Der har du mine favoritter!

– Du ser også hvordan bilbransjen nå går over til elektrisk drift. Det samme skjer med sykler, uten sammenlikning forøvrig. Men det interessante er at endringene kommer langt raskere i sykkelbransjen.

– Jeg ser at batteriene er blitt både mindre og kraftigere? Hva skjer framover?

– Vi kan velge blant flere muligheter: Mindre batteri med mindre kapasitet, eller et på samme størrelse som er kraftigere – men da vil det også bli tyngre. I mine øyne har dagens batterier mer enn nok kapasitet for minst 90 prosent av brukerne. Og vil du sykle lengre på én dag, er laderne våre nå blitt så små og lette at du enkelt kan ta dem med deg. De er dessuten mer stillegående enn før, og lader batteriet fra flatt til halvfullt i løpet av den første timen. Det betyr at du kan få mange ekstra mil ut av å lade mens du tar en times matpause.

Groupshot_Performance_white

– Hva kan du si om Nyon, den nye computeren deres?

– Dette er et produkt som vi kommer til å lansere sommeren 2014 hos noen få sykkelmerker, og vi kommer til å ta det i små skritt for å utvikle det skikkelig før det kjøres bredt ut senere. Vi viser Nyon her nå for å vise dere hvordan framtida ser ut. Det handler ikke lenger bare om å se hvor mye batteri du har igjen. Det handler om muligheten til å bruke apper og smarte løsninger, slik du forlengst er vant til på telefonen din.

bosch-eurobike-9394

– Hvorfor kan ikke syklistene bare koble opp sin egen telefon via en egen app?

– Det har delvis med skjermen å gjøre, den må være svært lyssterk og lett å lese. Så har du risikoen for at den faller av eller går i stykker hvis du tryner. I tillegg handler det om sikkerhet, denne enheten kan du styre med tommelen din – du trenger ikke røre selve skjermen.

– Kan du vise meg hvordan systemet fungerer?

– Selvsagt! Her er den, du ser at skjermen er svært lys og lettlest. Med denne joysticken ved venstre hånd kan du gå gjennom hele menyen. Du kan koble enheten til din egen musikkspiller, og styre musikken din fra dashbordet. Du vil ha en startskjerm som du skreddersyr etter hva du vil se. Så kan du gå inn i elmotor-styringen og se hvor mye motoren yter og hvor mye kraft du selv bidrar med. Du kan velge destinasjon på din egen telefon og laste den opp til Nyon. Denne skjermen viser din egen posisjon, og har en sirkel omkring deg som viser rekkevidden basert på batterikapasiteten du har igjen akkurat nå. Den tar også hensyn til høydekurvene i terrenget, og tar dermed stigninger inn i strømforbruks-beregningen.

Bosch-Nyon_P1

– Smart!

– Med Nyon kan du også se SMSene som kommer inn på telefonen din mens du sykler. Du kan koble deg til pulsbeltet ditt og legge inn treningsmål, siden det absolutt er mulig å sykle deg skikkelig svett med elsykkel også. Etter turen kan du logge deg på vår online-portal og se hele turen på kartet med alle detaljer, eller planlegge neste rute. Vi ønsker i tillegg å få på plass en vær-app som viser været i området der du er på skjermen. For mer avanserte funksjoner ser vi på muligheten til å lage apper som du kan velge å kjøpe etter behov, men her er vi fortsatt i en utviklingsfase.

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

One Comment

  1. Øistein Justvik 2. August 2014 at 09:04

    Er Nyon i handelen i dag, og hvor kan jeg kjøpe den?
    Vil den bli levert sammen med Cannondale El sykkkel?

    Reply

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *