Bor du i Bergen og har lastesykkel? Da er det suverent om du har sjans til å dukke opp denne torsdagskvelden, for å bidra til prøvekjøringsmoro for de som ennå ikke har prøvd.

Har du ikke lastesykkel selv, er dette en super anledning til å finne ut hvilken som passer for deg. Litteraturhuset finner du i Østre Skostredet 5-7.

Opplegget blir ikke ulikt det vi gjorde på Peloton i Oslo i fjor høst: Undertegnede åpner moroa med noen betraktninger rundt lastesykkelfenomenet og forklarer kjapt hva som kjennetegner de ulike typene. 

peloton-aften-39343

HANDS ON: Én ting er å lese om lastesykler på internett. Noe helt annet er det å prøve dem selv, og få høre eiernes egne erfaringer. Dette bildet er fra transportsykkelkvelden på Peloton i Oslo i september i fjor, der prøvesyklingsseansen i gata etterpå ble en aha-opplevelse for mange.

Deretter snakker jeg med et lite knippe lokale lastesyklister, som forteller om hvorfor de har valgt sine sykler og hvordan de brukes. Til slutt: Ut på gata for prøvesykling av de ulike modellene. 

Her finner du arrangementet på Facebook.

bergen-bullitt

OFFENTLIG TRANSPORT: Sykkelbyen Bergen har selvsagt kjøretøyet i orden for de ansatte som trenger å komme seg rundt i byen: En Bullitt med Bafang-motor. Denne blir det også mulighet til å prøvesykle torsdag 12. mai.

Det er Sykkelbyprosjektet i Bergen og sykkelsjef Einar Johan Grieg som er arrangør og initiativtaker.

Sykkelbyprosjektet er en del av Bergensprogrammet, som er et samarbeid mellom Hordaland fylkeskommune, Bergen kommune og Statens vegvesen.

– Vi ønsker å lage en kveld der folk kan bli inspirert av alt det spennede som nå skjer på transportsykkelfronten, og samtidig bygge litt lastesykkelkultur rundt de som allerede er entusiaster her i byen. Det begynner å bli en del av dem nå, sier Bergens sykkelsjef Einar Johan Grieg – som er mannen som drar i gang Transportsykkelkvelden. 

Med tre barn har Grieg i mange år brukt sykkel som transportmiddel og frakteløsning i hverdagen, de tolv siste årene med barnehenger på sykkelen daglig.

– I tillegg har jeg jo syklet litt rundt på kommunens egen Bullitt i Bergen, og synes det er utrolig artig. Har også prøvd Bakfiets i Amsterdam samt den klassiske Christaniasykkelen og den moderne trehjulingen Butchers & Bicycles på besøk i København. På denne kvelden håper jeg at mange benytter muligheten til å få prøvd ulike lastesykler her i Bergen, sier Einar Johan Grieg.

Jeg gleder meg allerede – og håper mange har mulighet til å være der fra klokka 19:00. Vi sees!

Posted by Geir Anders

Geir Anders started Cargobike Magazine – formerly known as Transportsykkel – back in 2012, to stoke up the new boom of electric bikes and cargobikes. He is also co-founder and the first editor of Scandinavia's leading mountain bike magazine Terrengsykkel, and works as an independent writer and photographer in Oslo, Norway.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *